avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Anexa 24
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Anexa 24

Buna ziua,
Intentionez sa deschid actiunea de succesiune in urma decesului bunicii mele.
Aceasta a avut 2 copii: mama mea (care a decedat inainte de decesul bunicii mele) si pe unchiul meu.
Ultimul domiciliu al mamei mele a fost in sectorul 4, iar eu sunt unicul ei copil.
Bunica a locuit in Falticeni, judetul Suceava.
Ca sa deschid succesiunea dupa bunica mi s-a cerut sa prezint anexa 24.
Va rog sa imi spuneti unde trebuie sa ma adresez (la Primarie sau la Starea Civila) si ce pasi trebuie urmati pentru a intra in posesia documentului.


Va multumesc!
Ioana – Corina Carstoiu

Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 13:28, 3 Octombrie 2009
~ Conținut șters la cerere ~
buna ziua!
anexa 24 se solicita de la primaria de la ultimul domiciuliul al defunctului.
succesiune dupa bunica se va dezbate la un birou notarial din falticeni.
Am obtinut anexele 23 si 24, dar am o intrebare: ce urmeaza sa fac cu ele, avand in vedere ca in aneza 24 este stipulat: "institutia noastra nu cunoaste persoanele care au calitate succesorala de pe urma defunctei"? Trebuie sa deschid succesiune pentru nimic dupa mama (nu a detinut bunuri mobile/imobile la data decesului) ca apoi sa am calitate de mostenitor al mamei in dezbaterea succesiuniii dupa bunica (mama mamei mele)?
Va multumesc!
??????????? Cum a scris primaria ca nu cunoaste mostenitorii, cand Anexa 24 se elibereaza in baza unei cereri tip, formulata de mostenitori, in care se declara atat mostenitorii prezumtivi cat si bunurile care compun masa succesorala?????????
1. Anexa 24 de pe urma mamei: primaria sector 4, mostentiori prezumtivi dvs. si tatal (daca mai este in viata); certificat fiscal de la administratia financiara, pentru dezbaterea succesiunii (chiar daca nu figureaza cu nici un bun). Se obtine un certificat de calitate de mostenitor la un notariat din Bucuresti.
2. Anexa 24 de pe urma bunicii: primaria Falticeni, mostenitori prezumtivi dvs. (prin reprezentarea mamei) si unchiul. De asemenea, se mentioneaza bunurile care compun mostenirea. Se obtine certificat fiscal de la directia de impozite si taxe Falticeni pentru dezbaterea succesiunii, pentru bunurile detinute de bunica. Se dezbate mostenirea la un notariat din Falticeni, unde va veti prezenta dvs. cu certificatul de calitate de mostenitor de pe urma mamei, unchiul dvs. anexa 24 si certificatul fiscal de la Falticeni, copii ale actelor de stare civila. Mostenitorii bunicii vor fi dvs. si unchiul.
Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce acte sunt necesare pentru dezbaterea succesiunii? dana87 dana87 O matusa a mamei mele a decedat si neavand mostenitori banuiesc ca au ramas mama mea si fratele ei. As vrea sa stiu ce acte trebuiesc facute ca mama mea sa ... (vezi toată discuția)
Caut avocat care sa ma reprezinte intr-un proces de iesire din indiviziune - falticeni, suceava corinacarstoiu corinacarstoiu Buna ziua, Asa cum am mentionat si in titlu, caut avocat care sa ma reprezinte intr-un proces de iesire din indiviziune. Pe scurt: este vorba despre ... (vezi toată discuția)
Succesiune bunici buna ziua, in urma decesului bunicilor trebuie ... georgiana.bucuresti georgiana.bucuresti Succesiune bunici Buna ziua, In urma decesului bunicilor trebuie sa fac succesiunea impreuna cu unchiul pentru ca intre timp si mama a decedat. Am fost la ... (vezi toată discuția)