avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 442 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Caut avocat care sa ma reprezinte intr-un proces de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Caut avocat care sa ma reprezinte intr-un proces de iesire din indiviziune - Falticeni, Suceava

Buna ziua,

Asa cum am mentionat si in titlu, caut avocat care sa ma reprezinte intr-un proces de iesire din indiviziune.
Pe scurt: este vorba despre decesul bunicii mele (in 2007), succesiune dezbatuta (in 2009), mostenitori ai apartamentului din Falticeni - in cote egale de cate 1/2 - eu si unchiul (eu in calitate de unic mostenitor al fiicei predecedate a bunicii mele, iar unchiul in calitate de fiu al acesteia din urma).
Unchiul locuieste in apartament, vrea si nu prea vrea sa vanda, ma tot amana, spune ca ar fi corect ca el sa locuiasca acolo pana cand va trece in nefiinta, imi cere uzufruct viager pe partea mea din apartament, invoca tot felul de motive, care mai de care mai lacrimogene etc.
Cert este ca mama mea a murit cand eu eram foarte mica. Am locuit in Bucuresti, iar de mine s-au preocupat: tatal meu, bunica paterna si ceilalti 2 frati ai mei (pe care tata i-a avut dintr-o casatorie anterioara). La cresterea si educarea mea nu au contribuit bunicii, cu atat mai putin unchiul (care a trait din pensia mamei sale intre 1990-2007).
Problema este ca vreau sa intru in posesia a ceea ce mi se cuvine, respectiv contravaloarea reala in bani a jumatate din apartament. Cale amiabila, din pacate, nu exista. Eu nu doresc sa ma mut la Falticeni in apartament cu unchiul si nici sa platesc impozite pentru un bun de care nu ma folosesc.
Ii rog pe specialisti sa ma ajute in solutionarea problemei.
Va multumesc!

Corina Carstoiu
Cel mai recent răspuns: corinacarstoiu , utilizator 14:09, 29 Octombrie 2013
Regulamentul prezentului forum nu permite reclama
Analizati tabloul consultantilor de pe forum si daca gasiti persoana din localitatea dvs,puteti sa il contactati prin mesaj privat
Multumesc! Asa voi proceda.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act de mostenitor corinacarstoiu corinacarstoiu Ce se intampla in cazul in care intr-un act de mostenitor figureaza 2 persoane (mama si fiu pentru succesiunea sotului, respectiv a tatalui), dar din cauza ... (vezi toată discuția)
Cum pot sti daca pretul de vanzare este cel real? corinacarstoiu corinacarstoiu Buna ziua, Am mostenit impreuna cu unchiul meu un apartament de 3 camere in Falticeni, ultracentral. Succesiunea s-a dezbatut in 2009. Acum unchiul meu vrea ... (vezi toată discuția)
Mostenire corinacarstoiu corinacarstoiu Bunica a decedat anul trecut. Are certificat de unic mostenitor dupa bunicul meu pentru apartamentul in care a locuit dupa decesul acestuia impreuna cu fiul ... (vezi toată discuția)