avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum pot sti daca pretul de vanzare este cel real?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum pot sti daca pretul de vanzare este cel real?

Buna ziua,

Am mostenit impreuna cu unchiul meu un apartament de 3 camere in Falticeni, ultracentral. Succesiunea s-a dezbatut in 2009. Acum unchiul meu vrea sa vindem imobilul. Eu sunt de acord. Doresc acest lucru de multa vreme, insa nu l-am constrans pana acum sa demaram actiunea. Pretul pe care considera ca l-ar obtine este de 32000 de euro. E drept ca apartamentul nu are imbunatatiri de nici un fel, insa mi se pare un pret mult prea mic. Am cautat anunturi cu apartamente de vanzare si pretul vehiculat este de circa 40-45000 de euro. Cum pot sti daca pretul real de vanzare este cel pe care mi-l spune? Mi-a spus ca o sa ma anunte cand trebuie sa ma duc pentru semnarea actelor. A incercat sa imi spuna ca, daca nu am incredere, nu mai vindem. Eu am nevoie de bani, dar nu sunt dispusa sa il vindem pe nimic.
In cazul in care, prin absurd, nu convenim asupra pretului ce actiune as putea intreprinde pentru a-mi primi cota parte in bani (la valoarea reala a imobilului )? El nu are de unde sa imi dea contravaloarea jumatatii mele.
Va rog sa ma ajutati, daca se poate, cu sfaturi privind situatia prezentata.

Va multumesc!

Corina Carstoiu
Cel mai recent răspuns: corinacarstoiu , utilizator 13:04, 30 Mai 2013
Iesirea din indiviziune in instanta.
dv doriti practic partajul bunului dobandit prin mostenire, care presupune ca apart. sa ramana la unul dintre dv, cu sulta in favoarea celuilalt, ori prin vanzare la licitatie publica dupa care se impart banii, conform cotei fiecaruia. pretul imobilului il puteti afla consultand grila notarilor publici din zona respectiva, pe care o gasiti pe site-ul uniunii notarilor din Romania
Dupa cum se stie, grila notarilor nu coincide cu preturile practicate pe piata... Pretul pietei este de 40-45000. In grila pretul este de circa 17000. Nu este o varianta convenabila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare apartament, taxe notariale ADINABODESCU ADINABODESCU As vrea sa imi vind apartamentul in care stau.Are 3 camere cf 1 la et.10/10.In grila notarilor am vazut ca pretul este undeva in jur de 38000 euro.Daca eu ... (vezi toată discuția)
Caut avocat care sa ma reprezinte intr-un proces de iesire din indiviziune - falticeni, suceava corinacarstoiu corinacarstoiu Buna ziua, Asa cum am mentionat si in titlu, caut avocat care sa ma reprezinte intr-un proces de iesire din indiviziune. Pe scurt: este vorba despre ... (vezi toată discuția)
Vanzare-cumparare anca1898 anca1898 Buna ziua. Doresc sa cumpar de la unchiul meu o casa la tara evaluata dupa grilele notriale in jur de 5o de mii de euro. Deoarece l-am ajutat mult si nu i-am ... (vezi toată discuția)