avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 817 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare apartament, taxe notariale
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare apartament, taxe notariale

As vrea sa imi vind apartamentul in care stau.Are 3 camere cf 1 la et.10/10.In grila notarilor am vazut ca pretul este undeva in jur de 38000 euro.Daca eu vreau sa il vind la 33000-35000 euro,taxele la notariat se platesc la pretul de vinzare sau la pretul din grila notarilor?
Cel mai recent răspuns: ContSters241232 , utilizator 12:52, 13 Martie 2014
bună
din câte ştiu eu există 2 situaţii şi anume:
1.cea în care dvs vindeţi imobilul unui cuplu de exemplu prin diferite programe gen,, prima casă, casa mea, sau credit ipotecar,, ,situaţie în care la încheierea atât a antecontractului, dar şi a contr. de vânzare -cumpărare se trece suma reală a vânzării
2. cea în care deşi în grila notarială aferentă anului în care se face vânzarea, preţul este de ex 34000-36000, dvs îl puteţi vinde atât cu 32000 sau chiar cu 38000, iar în contractul de vânzare se poate trece minimul zonei ( dacă cumpărătorul are cash)
Prin urmare în ambele situaţii plata se face în funcţie de preţul existent.
Ultima modificare: Joi, 13 Martie 2014
rn_alina, utilizator
La pretul din grila notariala conform Codului fiscal Art.77/1

"(4) Impozitul prevazut la alin. (1) si (3) se calculeaza la valoarea declarata de parti in actul prin care se transfera dreptul de proprietate sau dezmembramintele sale. In cazul in care valoarea declarata este inferioara valorii orientative stabilite prin expertiza intocmita de camera notarilor publici, impozitul se va calcula la nivelul valorii stabilite prin expertiza, cu exceptia tranzactiilor incheiate intre rude ori afini pana la gradul al II-lea inclusiv, precum si intre soti, caz in care impozitul se calculeaza la valoarea declarata de parti in actul prin care se transfera dreptul de proprietate."
Ultima modificare: Joi, 13 Martie 2014
melania_14, utilizator
Platiti la pretul din grila, aceste grile sunt facute pentru ca in trecut fiecare declara cat avea chef. Dumneavastra puteti spune ca il vindeti cu 1 euro, taxele tot la grila le achitati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare apartament halesday halesday Buna, La vanzarea apartamentului trebuie sa platesc impozit pe venit si trebuie sa platesc taxa notariala..cele doua a caror cuantum conteaza. Apartamentul e ... (vezi toată discuția)
Urgent - taxe vazare apartament VladCrisstian VladCrisstian Buna seara. Parintii mei vor sa treaca apartamentul pe numele meu, dar momentan nu am consultat un notar pentru a afla taxele aferente. Intrebarea mea ar ... (vezi toată discuția)
Impozit contract vanzare-cumparare alora005 alora005 Buna ziua Va rog sa ma ajutati cu raspunsul la o intrebare. Mama mea are o garsoniera, mostenita de la mama ei in anul 2004 si este unicul proprietar. ... (vezi toată discuția)