avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 747 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de vanzare-cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de vanzare-cumparare

Care sunt facilitatile fiscale pentru un contract de vanzare-cumparare intre rude de gradul I-II(vanzarea unui imobil cu terenul aferent de catre socru ficei si ginerelui), art. din Codul Civil, ma refer la valoarea declarata la notar in vederea incheierii actului de vanzare-cumparare... multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ContSters141818 , utilizator 15:25, 7 Februarie 2012
la vanzarea intre rude nu se tine cont de evaluarile de la notar insa trebuie declarat un pret pe cat de cat credibil
Se taxeaza la valoarea declarata de parti, adica poate da fie si sub grila de expertiza imobiliara pentru uzul notarilor insa acest pret tb sa fie real totusi. Adica sa nu fie nici derizoriu.
Sunt de acord cu dumneavoastra dar care este temeiul legal ...unde scrie...
(4) Impozitul prevăzut la alin. (1) şi (3) se calculează la valoarea declarată de părţi în actul prin care se transferă dreptul de proprietate sau dezmembrămintele sale. În cazul în care valoarea declarată este inferioară valorii orientative stabilite prin expertiza întocmită de camera notarilor publici, impozitul se va calcula la nivelul valorii stabilite prin expertiză, cu excepţia tranzacţiilor încheiate între rude ori afini până la gradul al II-lea inclusiv, precum şi între soţi, caz în care impozitul se calculează la valoarea declarată de părţi în actul prin care se transferă dreptul de proprietate.

Cod fiscal art 77

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urgent - taxe vazare apartament VladCrisstian VladCrisstian Buna seara. Parintii mei vor sa treaca apartamentul pe numele meu, dar momentan nu am consultat un notar pentru a afla taxele aferente. Intrebarea mea ar ... (vezi toată discuția)
Impozit contract vanzare-cumparare alora005 alora005 Buna ziua Va rog sa ma ajutati cu raspunsul la o intrebare. Mama mea are o garsoniera, mostenita de la mama ei in anul 2004 si este unicul proprietar. ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament, taxe notariale ADINABODESCU ADINABODESCU As vrea sa imi vind apartamentul in care stau.Are 3 camere cf 1 la et.10/10.In grila notarilor am vazut ca pretul este undeva in jur de 38000 euro.Daca eu ... (vezi toată discuția)