avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Urgent - taxe vazare apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Urgent - taxe vazare apartament

Buna seara.

Parintii mei vor sa treaca apartamentul pe numele meu, dar momentan nu am consultat un notar pentru a afla taxele aferente. Intrebarea mea ar fi : Care este suma minima cu care se poate vinde o locuinta? Vrem sa facem act de vanzare- cumparare.

O seara frumoasa.
Cel mai recent răspuns: melania_14 , utilizator 22:31, 14 Martie 2014
Exista grila notariala
Depinde de fiecare notar pentru ca nu coincid sumele.
Conform Codului fiscal Art.77/1

"(4) Impozitul prevazut la alin. (1) si (3) se calculeaza la valoarea declarata de parti in actul prin care se transfera dreptul de proprietate sau dezmembramintele sale. In cazul in care valoarea declarata este inferioara valorii orientative stabilite prin expertiza intocmita de camera notarilor publici, impozitul se va calcula la nivelul valorii stabilite prin expertiza, cu exceptia tranzactiilor incheiate intre rude ori afini pana la gradul al II-lea inclusiv, precum si intre soti, caz in care impozitul se calculeaza la valoarea declarata de parti in actul prin care se transfera dreptul de proprietate."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare-cumparare calinoiualexandru calinoiualexandru Care sunt facilitatile fiscale pentru un contract de vanzare-cumparare intre rude de gradul I-II(vanzarea unui imobil cu terenul aferent de catre socru ... (vezi toată discuția)
Impozit pe venit Adriana Irimia Adriana Irimia la transferarea dr de proprietate se plateste un impozit pe venit de 2 sau 3 %. Daca eu vand un imobil cu suma de 10.000E, iar in grila de la notar este min ... (vezi toată discuția)
Impozit pe venitul realizat prin vanzarea de imobile segovia_48 segovia_48 Doresc sa vand un apartament si vreau sa stiu daca suma tranzactiei este cea declarata de partile implicate sau aceasta este stabilita de notar dupa anumite ... (vezi toată discuția)