avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Bunica a decedat anul trecut. Are certificat de unic mostenitor dupa bunicul meu pentru apartamentul in care a locuit dupa decesul acestuia impreuna cu fiul lor (unchiul meu si fratele mamei). Mama a decedat in 1985, bunicul in 1993, iar bunica in 2007. Care sunt cotele de divizare pentru apartament? Ce parte imi revine mie ca nepoata de fiica predecedata de pe urma defunctei mele bunici?
Cel mai recent răspuns: corinacarstoiu , utilizator 09:45, 18 Ianuarie 2008
Partea care i-ar fi revenit mamei tale daca ar mai fi fost in viata la data mortii bunicii (adica jumatate tu si jumatate unchiu, daca mama a avut doar un frate). Tu vii la mostenirea bunicii prin reprezentarea mamei primind partea care s-ar fi cuvenit acesteia daca ar mai fi trait.
Ultima modificare: Joi, 17 Ianuarie 2008
romascanu, moderator
Multumesc pentru lamurire. Am tot citit despre cotele de mostenire pe forum (bineinteles, reflectate in alte situatii decat cea in care eu ma aflu) si nu eram sigura daca primesc 1/2 sau mai putin.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire andika andika Buna ziua,am o nelamurire.Problema sta in felul urmator: eu si bunica mea(din partea mamei) detinem un apartament ,fiecare avem o cota parte de ... (vezi toată discuția)
Certificat mostenitor INGINEL INGINEL Buna ziua Matusa mea din partea mamei a decedat, ea a fost casatorita cu unchiul care avea o fiica din prima casatorie. Unchiul a decedat in 2004, dar nu sa ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa mama pe 2 mase succesorale sorisso2005 sorisso2005 Buna ziua, Am cateva intrebari legate de succesiune. Mama a decedat in 2007 iar succesiunea dupa mama am facut-o acum in 2012. Succesiunea a fost ... (vezi toată discuția)