avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... certificat mostenitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

certificat mostenitor

Buna ziua
Matusa mea din partea mamei a decedat, ea a fost casatorita cu unchiul care avea o fiica din prima casatorie.
Unchiul a decedat in 2004, dar nu sa desbatut mostenirea dupa el, iar matusa mea in 2016,fara a dezbate mostenirea dupa dinsa.
Fiica unchiului merge la noatar si dezbate mostenirea dupa unchiu, si devine unic mostenitor al unchiului, ea nu a spus ca unchiul a fost casatorit cu matusa.
Fratii matusi adica mama si un unchi ataca in instanta actul de mostenitor al fiicei unchiului si dupa multe aminari iata decizia instantei
Solutia pe scurt: Admite excepţia lipsei calităţii procesuale active a reclamantilor ..unchiu.... si ..mama...., invocata din oficiu, de către instanţa de judecată. Respinge cererea reclamantilor unchiu/ cu date si mama/ cu date, in contradictoriu cu parata fiica unchiului decedat/ cu date, ca fiind formulată de persoane fara calitate procesuala activa. Respinge cererea reclamantilor unchiu/ cu date si mama/ cu date, in contradictoriu cu introdusii in cauza nepoata surori matusi predecedate/ cu date; nepoata surori matusi predecedate/ cu date, conform art. 78 NCPC, ca fiind formulată de persoane fara calitate procesuala activa Cu drept de apel, in termen de 30 zile de la comunicare. Calea de atac se depune la Judecătoria.......... Pronunţată in şedinţă publică, astăzi, 12 decembrie 2017.

va multumesc
Cel mai recent răspuns: INGINEL , utilizator 11:31, 12 Februarie 2018
~ Conținut șters la cerere ~
Dar dupa matusa nu sa deschis succesiune.
Si dupa un an de proces instanta din oficiu isi da seama ca mama si unchiul fratii marusii nu au calitate procesuala.
de ce
~ Conținut șters la cerere ~
Descendentii defuncutului inlatura mostenitorii din celelalte clase si vin la mostenire in ordinea proximitatii gradului de rudenie.[Art.975(2)NCC].Trebuie dezbatuta succesiunea dupa matusa.
Noi am atacat in instanta certificatul de mostenitor.
Pentru ca ea nu a declarat la notar ca unchiul a fost casatorit cu matusa.
Ea a mostenit tota masa sucesorala a unchiului, si chiar a vindut o parte din ea.

Alte discuții în legătură

Mostenire andika andika Buna ziua,am o nelamurire.Problema sta in felul urmator: eu si bunica mea(din partea mamei) detinem un apartament ,fiecare avem o cota parte de ... (vezi toată discuția)
Drepturi mostenitori ContSters159772 ContSters159772 Bunicii mei au avut o casa care a ramas, la moartea lor, celor trei fiice, una din fiice fiind mama mea. Mama si cu una dintre surori locuiesc in aceasta casa. ... (vezi toată discuția)
Informatii masa succesorala ! tebaatusasula tebaatusasula Neata, Va rog respectuos sa ne ajutati cu o informatie Matusa noastra din partea mamei a ramas vaduva ( unchiu nostru a murit ) nu au avut copii ! ... (vezi toată discuția)