Buna ziua,am o nelamurire.Problema sta in felul urmator: eu si bunica mea(din partea mamei) detinem un apartament ,fiecare avem o cota parte de 1/2.Apartamentul adica partea mea este pe numele meu inca inainte de casatorie copii nu avem,mama adica fiica bunicii este decedata,bunica a mai avut un fiu dar si el este decedat,copii din partea unchiului nu sunt,tatal meu traieste.Intrebarea mea este urmatoarea :in urma decesului bunicii sau a mea cine are drept de mostenire? Va multumesc.
Daca bunica decedeaza dvs deveniti mostenitoarea cotei de 1/2 din apartament, cota a bunicii, dvs venind prin reprezentare la succesiune in numele mamei, fratele mamei fiind predecedat nu are vocatie sucesorala si nici dscendenti care sa vina la mostenire prin reprezentare , ca dvs.
Daca dvs decedati , la cota de 1/2 care o aveti din apartament , neavand copi si alti frati, la mostenire vine sotul dvs si tatal dvs.
Mostenire
corinacarstoiu
Bunica a decedat anul trecut. Are certificat de unic mostenitor dupa bunicul meu pentru apartamentul in care a locuit dupa decesul acestuia impreuna cu fiul ... (vezi toată discuția)