avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 462 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Buna ziua,am o nelamurire.Problema sta in felul urmator: eu si bunica mea(din partea mamei) detinem un apartament ,fiecare avem o cota parte de 1/2.Apartamentul adica partea mea este pe numele meu inca inainte de casatorie copii nu avem,mama adica fiica bunicii este decedata,bunica a mai avut un fiu dar si el este decedat,copii din partea unchiului nu sunt,tatal meu traieste.Intrebarea mea este urmatoarea :in urma decesului bunicii sau a mea cine are drept de mostenire? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 11:09, 2 Aprilie 2013
Daca bunica decedeaza dvs deveniti mostenitoarea cotei de 1/2 din apartament, cota a bunicii, dvs venind prin reprezentare la succesiune in numele mamei, fratele mamei fiind predecedat nu are vocatie sucesorala si nici dscendenti care sa vina la mostenire prin reprezentare , ca dvs.
Daca dvs decedati , la cota de 1/2 care o aveti din apartament , neavand copi si alti frati, la mostenire vine sotul dvs si tatal dvs.
Va multumesc pentru raspuns.Asadar tata nu are drept de mostenire dupa bunica?
nu. nu are drept , dvs prin reprezentare, ca nepoata de fiica predecedata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la succesiune sorinolariu sorinolariu În 1991 a decedat mama,am împărțit bunurile rămase cu sora mea. În 1997 a decedat bunicul (tatăl mamei). A avut un apartament numai pe numele lui,mai ... (vezi toată discuția)
Mostenire corinacarstoiu corinacarstoiu Bunica a decedat anul trecut. Are certificat de unic mostenitor dupa bunicul meu pentru apartamentul in care a locuit dupa decesul acestuia impreuna cu fiul ... (vezi toată discuția)
Cat la suta mostenesc? mmuntean72 mmuntean72 am si eu novoie de ajutorul vostru. este vorba de cum se imparte casa bunicii mele.(mama tatalui meu) bunica mea a murit si urmeaza sa impartim casa in care ... (vezi toată discuția)