am si eu novoie de ajutorul vostru.
este vorba de cum se imparte casa bunicii mele.(mama tatalui meu)
bunica mea a murit si urmeaza sa impartim casa in care a lociut , tin sa precizez ca si bunicul meu a murit cu 7 ani in urma.(parintii tatalui meu).mai mult de atat si parintii mei au decedat.
Bunicii mei au avut trei copii-tatal meu si inca doua surori-
Noi sunyem patru frati parintii mei au avut trei copii impreuna si mai mult de atat mama a avut un copil (al patrulea) dintro alta casniciie copiil care nu a fost trecut pe numele tatalui nostru .
fratele meu vitreg poarta numele mamei mele .
eu am 2 intrebari:
1-fratele meu vitreg are de primit ceva din casa buniciilor mei
2-cat la suta imi revine mie si fratiilor mei in parte
Deci sunteti trei frati buni si unul uterin.Pt inceput mostenirea se imparte in doua:linia paterna si linia materna.Dupa care linia materna se va imparti la 4 astfel ca voi trei veti mai lua cate o parte din linia materna.Deci fiecare frate bun va lua 1/6 din linia paterna +1/8 din linia materna deci 7/24 iar fratele uterin va lua 1/8.Sper sa nu fi gresit la calcul
fratele vitreg nu are dreptul la nici o cota din mostenire, iar voi (cei trei frati) aveti dreptul, impreuna, la 1/3 din mostenirea bunicilor paterni, adica cate 1/9 fiecare.
Dreptul la mostenire
P.alina
Bunica mea a decedat si avea proprietate o casa si niste terenuri.Dansa are 3 copii ,dar numai unul este in viata ,ceilalti 2 respectiv tatal si unchiul meu au ... (vezi toată discuția)
A doua succesiune
misi_radu
Buna ziua!
Voi incerca sa fiu scurt.
In anul 2001, a murit tata. Sotia supravietuitoare(mama mea vitrega), a deschis succesiunea cerandu-si dreptul asupra ... (vezi toată discuția)