avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dreptul la succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dreptul la succesiune

În 1991 a decedat mama,am împărțit bunurile rămase cu sora mea. În 1997 a decedat bunicul (tatăl mamei). A avut un apartament numai pe numele lui,mai trăiește bunica și un băiat (fratele mamei). Eu și sora mea avem parte la acel apartament ca succesori ai mamei defuncte?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 20:31, 2 Februarie 2018
Da, aveti vocație succesorala la moștenirea bunicului, în calitate de nepoate de fiica predecedata. Dvs și sora veti culege împreună, în mod egal, cota care i-ar fi revenit mamei dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire dupa matusa (sora mamei) alexvas alexvas Buna ziua, Cazul meu este urmatorul: acum aproximativ o luna a decedat matusa mea (sora mamei), fara copii si fara sot (era vaduva de multi ani), si de ... (vezi toată discuția)
Suuccesiune cu peripetii zita74 zita74 Este un caz mai special: bunica mea D-zeu s-o ierte a avut doi fii. Unchiul meu a murit inaintea mamei sale ( nu a avut copii), tatal meu a murit dupa bunica ( ... (vezi toată discuția)
Mostenire, succesiune buni271 buni271 multumesc anticipat tuturor celor care vor avea rabdarea si amabilitatea sa-mi raspunda la urmatoarea speta: un unchi(fratele tatalui) a decedat acum 2 ... (vezi toată discuția)