avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune bunici Buna ziua, In urma decesului ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune bunici Buna ziua, In urma decesului bunicilor trebuie ...

Succesiune bunici
Buna ziua,
In urma decesului bunicilor trebuie sa fac succesiunea impreuna cu unchiul pentru ca intre timp si mama a decedat.
Am fost la Primaria comunei impreuna cu unchiul pt. a face sesizare de deschidere succesiune.
Acolo doamna secretar a scris pe Anexa 24 doar ce a declarat unchiul, facand semn sa nu declare tot, el prezentand un titlu de proprietate.
Este posibil ca in Titlu de proprietate sa nu fie trecute toate terenurile arabile pe care le-au detinut bunicii pentru ca impozitul pe care l-a platit unchiul nu corespunde cu suma trecuta de dna secretar cand a intocmit Anexa 24, iar cand am cerut sa fac cerere pt. rol fiscal mi s-a spus ca doar solicitat de instanta judecatoreasca se poate elibera, eu avand calitatea de mostenitor dobandita in urma succesiunii mamei.
Cum pot afla daca bunicii au mai detinut si alte terenuri arabile in afara de cele inscrise in titlul de proprietate?
Multumesc!

Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 14:12, 18 Februarie 2021
Solicitând de la Registrul Agricol al primăriei localității unde se află bunurile o adeverință privind rolul agricol al bunicilor dvs.
Adeverința se va referi la bunurile existente la rolul bunicilor, la momentul decesului. În caz că au fost vândute din timpul vieții sau și le-a trecut unchiul la rol, evident, nu vor mai apărea.
Dacă bunicii au mai avut bunuri în alte localități și nu stiti exact unde, e ca si cum ati cauta acul in carul cu fân.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune-anexa 24 UXI UXI Buna ziua, Vreau sa stiu, va rog, daca Primaria e obligata sa-mi elibereze ,la cerere, Anexa 24 pentru a vedea ce are pe rol tatal meu (decedat in decembrie ... (vezi toată discuția)
Cum se face succesiunea hytakys hytakys Buna ziua. Vă rog să ma lamuriti cum se face succesiunea in cazul pe care il voi relata. Unchiul mamei mele a decedat in anul 1986,sotia lui era decedata, nu ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate denisa-m denisa-m Am primit o copie a titlului de proprietate pentru trei parcele de teren arabil si care impreuna insumeaza 28.300 mp ( in judetul Olt, ), din partea ... (vezi toată discuția)