avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum se face succesiunea
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum se face succesiunea

Buna ziua. Vă rog să ma lamuriti cum se face succesiunea in cazul pe care il voi relata. Unchiul mamei mele a decedat in anul 1986,sotia lui era decedata, nu au avut copii. Bunurile care le avea la acea data constau într-o casa cu teren si terenuri extravilane, dar care se aflau in proprietate cooperatista, inclusiv terenul aferent casei. După 1989 in casa a inceput sa locuiasca un stranepot, iar mama mea impreuna cu alti mostenitori (copii fratilor, adica nepotii) au acceptat mostenirea si au formulat in baza Legii 18/1991 cerere de reconstituire a dreptului de proprietate asupra terenurilor detinute de autor, conform rolului agricol din registrul agricol. Dreptul a fost recunoscuti prin hotarirea comisiei judetene si locală de fond funciar, validati in anexa de validare a localitatii si li s-a eliberat adeverinta de proprietate. In anul 2011 stranepotul care a ramas sa locuiasca in casa i-si aduce aminte ca are un testament facut inainte de decesul autorului si cu o declaratie notariala precum ca nu exista alti mostenitori, obtine certificat de mostenitor cota1/1,si solicita toate bunurile mobile si immobile ale autorului. Conform Legii 18, mostenitorii testamentari se înscriu în titlu de proprietate impreuna cu mostenitorii legali(Inca nu a fost emis titlu de proprietate) Cum se face succesiunea si impartirea mostenirii in cazul de fata?
Ultima modificare: Marți, 7 Ianuarie 2020
hytakys, utilizator

Alte discuții în legătură

Succesiune dificila wolly wolly Vă rog să mă ajutati să înţeleg: Bunicul meu a avut 4 copii:A,B,C,D. Cel mare A, tatăl meu, a locuit cu bunicul în aceeaşi curte, două case ... (vezi toată discuția)
Studiu de caz, insusirea unei cereri de retrocedare, legea 247/2005 Ionut_76 Ionut_76 Buna ziua,in dezbatere va prezint un studiu de caz,in vederea lamuririi procedurilor legale de reconstituire drept proprietate/terenuri. In speta,in urma unei ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate dan2000 dan2000 pot sa invoc in instanta uzucapiunea de la 10 la 20 de ani pe un teren (20 ari) care a fost dat in proprietate prin titlu unei persoane(in prezent decedata) ... (vezi toată discuția)