Vă rog să mă ajutati să înţeleg:
Bunicul meu a avut 4 copii:A,B,C,D.
Cel mare A, tatăl meu, a locuit cu bunicul în aceeaşi curte, două case diferite, două titluri de proprietate diferite, la îngrijit 20 de ani până la deces în 1986.
În 1990, tatăl meu A şi sora lui C cedează surorii lor B, fără moştenitorii lui D,decedat în 1983, casa bunicului şi 250m fără să declare în scris la notar ca renuntă la întreaga masa succesorala , cum a trecut notarul în certificatul de mostenitor.
În anul 1991 în baza legii 18, tatăl meu A face cerere de restituire a pământului bunicului conform registrului agricol din 1956, şi se eliberează titlu de proprietate pe numele bunicului decedat şi a celor 4 copii A,B,C,D - cererea a fost facută de tatăl meu,A şi a trecut si fratii lui B,C,D fără ca aceştia să semneze.
În 1993 sora lor B,mătuşa mea, decedează ,iar copii acesteia şi soţul supravietuitor efectuează succesiunea după B, si pe lângă alte bunuri imobile, trec in certificatul de moştenitor si casa bunicului dar o altă suprafata de teren 4400m, se pare că primăria a eliberat un proces verbal. în titlul bunicului sunt 3800m teren intravilan şi 7700m extravilan.
Prin urmare, vreau să ştiu dacă am şanse să împart în mod egal cu ceilalţi moştenitori terenul bunicului pe care şi l-au trecut moştenitorii lui B în certificatul de mostenitor şi evident terenul extravilan.
Vă mulţumesc!
Ce anume cedeaza in 1990 A si C lui B?
Cum adica "fara sa declare in scris la notar ca renunta la intreaga masa succesorala, cum a trecut notarul in certificatul de mostenitor" ?
Al cui certificat de mostenitor? al bunicului, sau al lui D, mort in 1983?
În 1990 Asi C cedează dreptul de mostenire asupra casei si terenului de 250m fara sa renunte la bunurile imobile ce s-au constituit in baza legii 18/1991, terenuri care au fost trecute in titlu ca urmare a cererii efectuate de A. în arhiva notariatului de stat nu se gasesc declaratii in scris ca A si C au cedat si dreptul de mostenire asupra altor bunuri ce s-au constituit ulterior.Daca cedau nu efectua cerere de restituire a pamăntului in baza legii 18/1991
Mostenitorul C este in viata si sustine acest lucru
1) Te rog sa ne spui cine a murit, in ce an si ce mostenitori au ramas dupa fiecare (cu litere). ca sa ne putem da seama cine pe cine mosteneste. ( Sotia bunicului traieste? D are mostenitori?)
2) Ce bunuri a avut bunicul?
3) Ce bunuri sunt cuprinse in Titlul de proprietate? (ar fi mai usor daca ai mentiona denumirea terenurilor si suprafetele).
4) Ce bunuri sunt cuprinse in certificatul de mostenitor? Al cui certificat de mostenitor? Al bunicului, sau al lui D, fiu predecedat?
5) Casa tatalui A si a bunicului sunt cuprinse in Titlul de proprietate? Sau tatal A a construit singur casa pe terenul proprietate personala?
1)Bunicul ''Z'' a avut 4 copii: A,B,C,D. Z a decedat in 1986.Bunica a decedat in 1969.
''D'' fiul lui Z a decedat in 1983, si are doi copii
2)la data decesului bunicul a avut casa si 250m teren din jurul ei
3)prin reconstituirea dreptului de proprietate, 1ha si 1500mp, dupa cum urmeaza:
7700mp extravilan, 3800mpintravilan din care 120mpcurti,constructii.
reconstituirea dreptului de proprietate s-a facut in baza legii18/1991la cererea lui A tatal meu, decedat in 1998.
4)sunt doua certificate de mostenitor:primul dupa Z in care A si C cedeaza lui B dreptul lor de mostenire la casa si cei 250mp in anul 1990, si al doilea dupa B in care copii si sotul supravietuitor ai lui B trec in certificatul de mostenitorin afara de alte bunuri imobile si casa si terenul de 4400mp
5)Sunt doua titluri separate, fiecare cu rolul ei etc
Iesire din indiviziune
wolly
Buna ziua!
Bunicul meu a avut 4 copii, [b]a,b,c,d.[/b] In 1983 fiul [b]c [/b]decedeaza, in 1986 se stinge si bunicul.In 1990[b] a,b si d[/b] (fara urmasii lui ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate
ghel40
Buna ziua,
Ne confruntam cu urmatoarea situatie:
Bunicii mei au cumparat 1000 mp teren intravilan in 1965 cu ctr. vanzare/cumparare. Apoi au construit o casa ... (vezi toată discuția)