avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune-Anexa 24
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune-Anexa 24

Buna ziua,
Vreau sa stiu, va rog, daca Primaria e obligata sa-mi elibereze ,la cerere, Anexa 24 pentru a vedea ce are pe rol tatal meu (decedat in decembrie 2011)?Suntem 3 mostenitori:mama, fratele si eu.M-ar interesa in prima faza sa stiu efectiv care sunt bunurile ce compun masa succesorala - in special cele imobile(teren, paduri) despre care nu stim mare lucru.Functie de ce ar contine aceasta Anexa, m-as decide dc imi permit sau nu sa dezbat succesiunea (financiar vorbind).Primaria mi-a spus, verbal, ca nu pot deschide procedura succesorala decat dupa ce se face punerea in posesie (care dureaza).A cui punere in posesie?Pentru ca noi , mostenitorii, n-am solicitat nimic.Primaria mi-a dat de inteles ca nu exista nici Titlu de proprietate si nici PV de punere in posesie pentru tatal meu(terenurile au apartinut CAP-lui si sunt mostenite de tata de la bunici).Stiu insa ca tatal meu are rol deschis.Eu nu vreau punera in posesie, vreau sa stiu efectiv ce are pe rol tatal meu.
Sunt indreptatita sa solicit aceasta Anexa?Si mai ales, Primaria poate sa mi-o elibereze pe baza datelor care apar in registrul agricol?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: octavianis , utilizator 15:22, 5 Februarie 2013
puteti solicita anexa 24 dar daca nu aveti titluri de proprietate pt terenuri sau alte acte care sa faca dovada proprietatii aceste imobile nu vor fi trecute in anexa 24.
Daca insa stiti ca are rol pe numele lui solicitati o copie de pe rolul agricol. Pt a imparti ceva trebuie mai intai sa dovediti proprietatea, iar rolul agricol nu face aceasta dovada.
Multumesc frumos pentru raspuns si pentru promptitudine.
Sa inteleg ca in rolul agricol apar toate bunurile, indiferent daca pentru ele exista sau nu acte de proprietate(titlu proprietate, PV punere posesie, certificat de mostenitor, act vanzare-cumparare)?Atunci cum au fost ele trecute in rol?
Multumesc
Revin cu o alta intrebare: adeverinta de rol agricol este diferita de adeverinta de rol fiscal?Aceasta din urma o include pe prima?Sau trebuie sa solicit ambele adeverinte (rol agricol +rol fiscal )pentru a regasi toate bunurile care exista in patrimoniul defunctului?
Multumesc
adeverinta fiscala atesta impozitele pe care le platiti si pentru ce bunuri.
precizez inca odata ca rolul agricol nu face dovada proprietatii. Dumneavaostra trebuie mai intai sa obtineti o hotarare judecatoreasca care sa constate proprietatea asupra terenurilor pt care nu aveti titlu si apoi sa impartiti bunurile. Exista anumite conditii, cazuri in care se poate introduce o actiune de aceea cel mai bine mergeti la un avocat, sa parcurgeti toti pasii in ordinea in care trebuie si bineinteles in funtie de ce acte aveti sa va dea un sfat mai bun. Raportat la informatiile scrise de dumneavoastra, multe din ele destul de lacunare nu pot sa va dau un sfat. Mergeti la un avocat
Multumesc frumos pentru informatii.

Alte discuții în legătură

Transfer proprietate operat de primarie in rol marianpopaconsult marianpopaconsult Doresc sa ma adresez instantei de judecata pentru urmatoarea situatie pe care voi incerca sa o detaliez cat mai exact. Bunicul meu, care a decedat in anul ... (vezi toată discuția)
Anexa 24 cri_secret_ina cri_secret_ina As dori sa stiu daca se poate intocmi Anexa 24,in vederea dezbaterii succesiunii,pe baza unui titlu de proprietate provizoriu. Inca nu a fost emis titlul de ... (vezi toată discuția)
Deschiderea succesiunii dupa expirarea termenului legal de 6 luni. Cristi_C Cristi_C Bunicul meu a decedat in urma cu 7 ani. Bunica mea a continuat sa locuiasca in casa aflata pe numele lui, ingrijindu-se de terenurile aflate pe numele ... (vezi toată discuția)