O matusa a mamei mele a decedat si neavand mostenitori banuiesc ca au ramas mama mea si fratele ei. As vrea sa stiu ce acte trebuiesc facute ca mama mea sa devina proprietara acelei case. Va multumesc
Matusa mamei...adica sora bunicului/bunicii dvs? Daca matusa mamei dvs. nu are copii ori sot supravietuitor si nici frati/surori in viata, descendentii din frati si surori pot veni la mostenire. Pentru dezbaterea succesiunii, trebuie ridicata de la primarie Anexa 24 si un certificat de atestrare fiscala cu bunurile defunctei. Cu aceste documente, cu actele de proprietate ale bunurilor care compun masa succesorala, prezumtivii mostenitori se prezinta la notariat, in vederea dezbaterii succesiunii.
In afara de ce v-au ecomandat colegi mai va mai trebuie si actele de stare civila, espectiv certificatul de deces al autoarei ca si actele de nastere sic asatorie ale mostenitorilor.
Dupa ce obtineti toate actele mergeti la un notar sa faceti partaj voluntar
sau la instanta pentru a incheia o tranzactie cu privire la bunurile succesorale.
Tranzactia prin instanta este mai avantajoasa, iar cheltuielile sunt mai mici.
Succesiune-bunica
LUMITM
Am o intrebare in legatura cu o succesiune,sper sa ma poata lamuri cineva. In septembrie anul trecut a decedat bunica mea.Bunicul a decedat cu multi ani in ... (vezi toată discuția)
Mostenire
thegame1983
Buna ziua!
As avea o nelamurire pe care sper sa o pot rezolva online.....
Bunica mea afost adoptata de catre matusa si unchiul ei fiind apoi singurul copil ... (vezi toată discuția)