avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce acte sunt necesare pentru dezbaterea succesiunii?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce acte sunt necesare pentru dezbaterea succesiunii?

O matusa a mamei mele a decedat si neavand mostenitori banuiesc ca au ramas mama mea si fratele ei. As vrea sa stiu ce acte trebuiesc facute ca mama mea sa devina proprietara acelei case. Va multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Aprilie 2010
dana87, utilizator
Cel mai recent răspuns: dana87 , utilizator 14:03, 28 Aprilie 2010
Matusa mamei...adica sora bunicului/bunicii dvs? Daca matusa mamei dvs. nu are copii ori sot supravietuitor si nici frati/surori in viata, descendentii din frati si surori pot veni la mostenire. Pentru dezbaterea succesiunii, trebuie ridicata de la primarie Anexa 24 si un certificat de atestrare fiscala cu bunurile defunctei. Cu aceste documente, cu actele de proprietate ale bunurilor care compun masa succesorala, prezumtivii mostenitori se prezinta la notariat, in vederea dezbaterii succesiunii.
Chiar, ce rude mai are matusa mamei?
nu are nici o ruda ca nu a fost casatorita singurele rude sunt copii fratelui ei adica mama si unchiul meu
Va multumesc. Nu mai are pe nimeni decat pe copii fratelui ei adica mama si unchiul meu. Matusa mamei nu a fost casatorita niciodata
In afara de ce v-au ecomandat colegi mai va mai trebuie si actele de stare civila, espectiv certificatul de deces al autoarei ca si actele de nastere sic asatorie ale mostenitorilor.
Dupa ce obtineti toate actele mergeti la un notar sa faceti partaj voluntar
sau la instanta pentru a incheia o tranzactie cu privire la bunurile succesorale.
Tranzactia prin instanta este mai avantajoasa, iar cheltuielile sunt mai mici.

Alte discuții în legătură

Succesiune-bunica LUMITM LUMITM Am o intrebare in legatura cu o succesiune,sper sa ma poata lamuri cineva. In septembrie anul trecut a decedat bunica mea.Bunicul a decedat cu multi ani in ... (vezi toată discuția)
Mostenire thegame1983 thegame1983 Buna ziua! As avea o nelamurire pe care sper sa o pot rezolva online..... Bunica mea afost adoptata de catre matusa si unchiul ei fiind apoi singurul copil ... (vezi toată discuția)
Intrebari succesiune noiklosa noiklosa Am o ruda care a decedat (matusa), eu fiind unicul mostenitor. 1. Succesiunea prin notar (nu in instanta) se dezbate obligatoriu in orasul unde isi avea ... (vezi toată discuția)