avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune dupa 24 de ani
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune dupa 24 de ani

D-na A. este rezidenta in Germania si are cetatenie romana. Tatal sau a decedat in 1988 in Topoloveni (jud. Arges), cand mama sa era deja decedata. Tatal sau a mai avut o fata dintr-o castorie precedenta in Falticeni (jud. Suceava), care si in prezent locuieste in localitatea respectiva. D-na A. doreste sa-si revendice dreptul de mostenitoare (si) in legatura cu bunurile imobiliare detinute de tatal sau acolo. Ce are de facut?
Ultima modificare: Joi, 11 Octombrie 2012
kristian-sen, utilizator
Cel mai recent răspuns: kristian-sen , utilizator 21:54, 23 Octombrie 2012
Stimate Joha,
Cum poate afla d-na A. cu siguranta, daca s-a eliberat certificat de mostenitor in urma decesului tatalui sau - in anul 1988, in Topoloveni (Arges) ?
Adresandu se la un Notar de pe raza judecatoriei unde defunctul a avut ultimul domiciliu cu certificatul de deces pt a dezbate succesiunea. Dupa verificarile pe care le face acesta va va informa daca s a dezbatut succesiunea si s a eliberat certificat de mostenitor, daca dosarul a fost suspendat , daca nu s a dezbatut succesiunea .
Daca terenul din Falticeni asupra caruia D-na A. doreste sa-si revendice dreptul succesoral, nu a facut parte din masa succesorala deoarece nici macar nu s-a dezbatut succesiunea, cum se poate afla daca la momentul decesului, tatal D-nei A. mai avea vreun drept asupra acestuia - cunoscandu-se in prezent numai adresa la care se afla terenul si numele (ex)proprietarului, respectiv tatal D-nei A.

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/con...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anexa 24 corinacarstoiu corinacarstoiu Buna ziua, Intentionez sa deschid actiunea de succesiune in urma decesului bunicii mele. Aceasta a avut 2 copii: mama mea (care a decedat inainte de decesul ... (vezi toată discuția)
Testament autentic la notar cu 2 martori buzurinn buzurinn O doamna batrana cu un descendent ( recunoscut in testament - dar nu se da nume, CNP, date de identificare ale descendentului) lasa totul ( loc veci + casa ) ... (vezi toată discuția)
Moștenire însușită în totalitate, fără drept, de o persoană în prezent decedată. cum se împart cotele între moștenitorii rămași în viață? Crisant76 Crisant76 buna seara tuturor. D-na A este casatorita cu d-nul B,impreuna au un fiu necasatorit si fara copii. D-nul B are 4 frati decedati si cate 4 nepoti de la ... (vezi toată discuția)