avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Activitate mbnl

Activitate mbnl

Salut, nu am rezolvat nimic pentru ca nici nu am continuat cu procesul de obtinere a cetățeniei olandeze și nici nu am aflat nimic mai clar din România. Cert e ca dacă renunți la cetățenia curenta după ce obții pe cea NL, poți demonstra ca ești una si aceeași persoană, deci mu ar trebui sa aibe nici un impact asupra moștenirii

LauNL a scris:

Buna, si eu sunt aceeasi situatie. Pentru a-mi putea pastra si cetatenia Romana, Olanda ma obliga sa demonstrez ca este absolut necesar sa imi dea dreptul sa o mentin. De exemplu, trebuie sa le prezint dovada ca renuntarea la cetatenia romana va avea consecinte grave pentru mine ca de exemplu pierderea dreptului de mostenitor in Romania ( familia mea traieste in Romania, tot membri ei) sau alte dovezi/ argumente de acest gen. Te rog spune-mi cum ai rezolvat in cazul tau? ce dovezi ai adus in acest sens?

daca renunt la cetatenia romana, pot sa mai fiu mostenitor?

la momentul curent sunt mentionat intr-un testament, evident cu datele si buletinul de Romania.

as dori sa obtin cetatenia olandeza, ceea ce ma obliga sa renunt la cetatenia romaneasca, atat timp cat nu pot demonstra "costuri ridicate" pentru renuntarea la cetatenia romaneasca. Daca nu mai pot mosteni, se poate obtine un document care sa mentioneze acest fapt?