avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 917 soluții astăzi
Forum Activitate Airam7

Activitate Airam7

Topograful a sustinut cu acte ca din start nu ar fi trebuit sa fie inscris dreptul de servitute, iar a Tribunalul a hotarit ca este neintemeiata plangerea mea impotriva Incheierii Cartii Funciare. (Prima data am depus cerere la Carte Funciara, unde am fost respinsa) . Acuma am 30 de zile pentru apel. Ce imi propuneti?
Buna seara, am mostenit un teren. Pe CF la Sarcini apare drept de servitute in favoarea ... aici apar vreo 10 CF, ai caror proprietari sunt de negasiti, deci nu le pot chema la notar sa declare ca renunta la dreptul de servitute. Intre timp situatia de pe teren sa schimbat, pentru ca intre terenul meu si terenul lor a aparut un drum care figureaza si pe hartile zonale si duce spre un drum principal, dar inca fara nume. In aceasta situatie mi se pare ilogic ca vecinii de peste drum sa aiba drept de servitute pe terenul meu, mai ales ca terenul meu nu duce nicaieri pentru ca este delimitat natural de un parau. Cum pot sa obtin stergerea dreptului de servitute de pe terenul meu. Am incercat pe cale judecatoreasca, dar mi s-a respins cererea. Ce alte optiuni am? Sau asta inseamna ca oricine poate trece prin terenul meu in lung si-n lat, pentru ca drumul de servitute nu este nici macar precizat de unde pana unde ar fi.
Am un teren in categoria intravilan pasune, si asi dori sa-l umplu cu putin teren, pentru ca are o panta destul de mare si e greu de accesat. Am nevoie de autorizatie?