avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1012 soluții astăzi
Forum Activitate buiavasi

Activitate buiavasi

buna ziua,
Ma puteti lamuri daca punctele de stabilitate acordate in baza Legii nr360/2024, se acorda si in cazul pensiei anticipate sau doar in cazul pensiei pt limita de varsta?
Multumesc!
Buna ziua
O persoana care indeplineste conditiile de pensionare pt limita de varsta mai poate face cumul pensie cu salariu? In ce conditii, tinand seama de prevederile legii 360/2023?
Multumesc

As dori sa ma lamuriti ce alte drepturi stabilite prin legi speciale mai pot fi incluse in viitorul CCM? In opinia mea prin "legi speciale" eu inteleg Legea BASS, precum si Codul Fiscal, in baza carora acordam cei 300 lei si aj.de deces.
CCM va expira in curand si nu stiu care este interpretarea cu "legi speciale", avand in vedere ca aceste ajutoare nu sunt drepturi de natura salariala, nefiind supuse impozitarii, CAS si CASS.
Multumesc!

Asta stiu, eu am intrebat daca drepturile acordate in baza ccm ului in vigoare mai pot fi platite pana la expirarea acestuia, in cel viitor am inteles nu mai cuprindem nimic.

Cornel Vasile a scris:

Legea nu are caracter retroactiv ..isi produce efecte numai fata de situatiile aparute dupa intrarea ei in vigoare.

Se refera la ccm urile in vigoare sau cele viitoare?

buiavasi a scris:

Multumesc

Cornel Vasile a scris:

Nu , este clara prevederea.

Multumesc

Cornel Vasile a scris:

Nu , este clara prevederea.

Buna ziua
Ma puteti lamuri si pe mine, urmare a intrarii in vigoare a oug 53/2024, institutiile publice pot include si plati, ajutoare sociale care au baza legala? Art VI alin 2 are o formulare ambiguua.
Multumesc!
Buna dimineata!
Va rog sa imi precizati si mie baza legala pt acordarea alimentatiei de protectie. De asemenea, va rog sa imi precizati cat lapte se poate acorda pe zi- ca aliment de protectie - pt salariatii care lucreaza in conditii vatamatoare si daca se acorda proportional cu timpul lucrat in aceste conditii.
Multumesc!
Buna ziua!
Imi cer scuze pt insistenta pe marginea subiectului, dar doresc sa ma lamuresc referitor la urmatoarea situatie:
daca am un compartiment achizitii in subordinea serviciului economic, vi se pare ca exista vreo incompatibilitate in aceasta situatie si care ar fi aceea dpv legal?
Va multumesc si imi cer scuze inca o data pt insistenta!

Cornel Vasile a scris:

Nu este vorba de cearta, dar ati raspuns ca si cum as fi scris aiurea in mesajul postat.

Multumesc! Nu trebuie sa ma certati, puteati ignora daca va deranjeaza.Va multumesc inca o data!