Multumesc pentru raspuns. Legea respectiva si modalitatea de calcul am gasit-o. Ceea ce imi era mie in neclar legat de calculul indemnizatiei de concediu era baza de calcul adica mi se va acorda 85% cat prevede legea din cuantumul indemnizatiei de somaj adica 85% din 375 de lei sau se va calcula din brutul de 2080 cat este minimul brut pe baza caruia mi s-a calculat si indemnizatia de somaj. Precizez ca in momentul in care am adaugat la dosar si am intrerupt somajul mi s-a cerut si o adeverinta de la fostul angajator cu salarul brut pe ultimele 12 luni anterioare. Ideea in care intreb este ca un raspuns concret e greu de gasit. Adica si la fortele de munca mi sa citat exact aceeasi lege mentionata si de d-voastra dar nimic concret pentru ca sunt foarte ocupate doamnele si nu pot fi deranjate mai pe scurt m-au trimis la plimbare spunand ca nu stiu si ca am sa vad cand mi se vor da banii respectivi.
Buna ziua. Am o mica nelamurire legata de calculul concediului de maternitate. In cazul meu in ultimele 12 luni pana la data intrarii in concediu de maternitate 5 luni sunt cotizate la cas avand un contract de munca cu minim brut de 2080 si 6 luni reprezinta indemnizatie de somaj de 375 de lei. Care va fi baza de calcul pentru concediu maternal indemnizatia de somaj pe ultimele 6 luni sau cele aproximativ 6 luni cotizate cat timp am fost angajata? Multumesc