avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Activitate adrian lupu

Activitate adrian lupu

Răspuns la discuția repartizare profit salariati
va multumesc pentru raspunsuri si sfaturi.
iata ce am gasit la ccm unic la nivel national valabil pentru perioada 2007 - 2010, ccm aplicabil si in cazul societatii in cauza, ea fiin afiliata la un bloc sindical.
"Art. 42.
(2) Alte venituri sunt:
a) cota-parte din profit ce se repartizează salariaţilor, care este de până la 10% în cazul societăţilor comerciale şi de până la 5% în cazul regiilor autonome;
(3) Condiţiile de diferenţiere, diminuare sau anulare a participării la fondul de stimulare din profit sau la fondul de premiere, precum şi perioada pentru care se acordă cota de profit salariaţilor, care nu poate fi mai mare de un an, se stabilesc prin contractul colectiv de muncă la nivel de unitate şi, după caz, instituţie. "
Intrebarea mea este: cand trebuiau stabilite aceste conditii la care se face referire? in ccm valabil pe anul 2007 sau ccm valabil pe anul 2008.
oricum criteriile de repartizare a profitului sau facut cu putin timp inainte de repartizarea profitului, prin hotarare de CA si nu ca un act accesoriu ccm.
in ceea ce priveste disponibilizarea, aveti dreptate, dar nu cred ca nu puteti crede ca intr-o societate de stat e posibil orice, dar absolut orice, inclusiv un document legal prin care se disponibilizeaza cateva sute de persoane doar ca asa vrea cineva.
acum, back to my problem, nu stiu daca acea hotarare de CA privind criteriile de acordare este legala si daca ea ar putea fi anulata in instanta. problema aceasta afecteaza acele cateva sute de persoane de care va spuneam ca au fost disponibilizate.
multumesc.
Răspuns la discuția repartizare profit salariati
poate ca trebuia sa precizez de la inceput ca este vorba de o societate de stat.
are ccm si e precizat asa ceva in ccm (repartizarea profit). mai mult de atat e precizat si in bilantul pe anul 2007 (societatile de stat sunt obligate sa precizeze asemenea detalii in bilant. trebuie sa existe si nota contabila la bilant, hotarare ca etc.)
iar disponibilizarile asa au fost facute cum am zis eu mai sus.
Răspuns la discuția repartizare profit salariati
de facut a facut disponibilizari fara niciun motiv serios. de dragul disponibilizarilor.
in alti ani a mai fost repartizat profitul. de realizat profit societatea a realizat profit, iar de repartizat a repartizat, mai putin celor disponibilizati. ma intreb daca e legal.
buna ziua tuturor,
este legal ca salariatii disponibilizati printr-o actiune de concediere colectiva sa nu primeasca cota parte din profitul repartizat salariatilor (eu am incheiat cim prin decizie de concediere colectiva in dec 2007, la repartizarea profitului pe anul 2007 nu am primit nimic, nici ceilalti colegi care au fost concediati, pe acest considerent:concediati colectiv.
multumesc anticipat.