avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Activitate Victor Ispas

Activitate Victor Ispas

Multumesc pentru sfaturi .
-Chiar daca in baza acelui tabel cu semnaturi , s-a incheiat un contract , de care eu nu am
cunostinta , au trecut mai mult de 12 luni si nu a fost reinoit .
-In toti acesti aproximativ 5 ani , ei nu au platit nici o chirie .
-Nu stiu daca aveau dreptul , dar ei au compartimentat uscatorul prin pereti din lemn si rigips
si-au pus usi (cu incuietoare ) de acces in fiecare compartiment ,nemairamanand spatiu de depozitare
ci doar loc de acces in compartimentele create .
Multumesc pentru raspuns.
Vreau sa mai adaug urmatoarele aspecte :
-scara de bloc in care locuiesc ,s-a desprins de Asociatia de proprietari
in urma cu mai mult de 10 ani , deci inainte de a se petrece acestea.
-nu (nu cred ca )exista un contract de inchiriere , de folosinta , sau de concesiune
cu privire la uscatorul de la parterul scarii de bloc . Ne-am dat acordul ca cei de la parter
sa-l foloseasca printr-o semnatura intr-un tabel intocmit de ei , cu cu care unul dintre ei a mers
la usa fiecarui apartament de la etajele 1-4 .Nu cred ca au semnat toti , unii locuind in afara tarii.
Deci nu a fost o hotarare in urma unei intalniri comune a locatarilor din scara .
doar am raspuns individual solicitarii lor
Nu cred ca acel tabel are o valoare jurudica .
Locuiesc intr-un apartament situat la etajul 4 intr-o scara de bloc .
La etajele 1-4 sunt cate 3 apartamente si cate un balcon pe casa scarii
La parter sunt 2 apartamente, un uscator pe casa scarii si o boxa in spate cu intrare din exterior situata sub balcoanele comune.
Pana in urma cu aproximativ 5 ani toti lacatarii care voiau foloseau uscatorul.
De atunci locatarii de la parter au cerut si au obtinut acordul celorlalti si l-au obtinut de la majoritatea(nu de la toti)
sa foloseasca doar ei uscatorul. ,l-au impartit in jumatate si-l folosesc doar ei
Si eu mi-am dat acordul sa foloseasca partea mea ,
In urma cu un an unul din cei doi a instrainat apartamentul , noul proprietar preluind partea din uscator folosita de vanzator
facand si unele imbunatatiri
Acum cu inaintatrea in varsta ,fiindu-mi mai greu sa-mi urc la etajul 4 , bicicleta si rotile de iarna/vara , le-am cerut acordul
sa le depozitez in boxa din spatele blocului pe care tot doar ei doi o foloseau .
Nu mi-au permis pe motiv ca
- uscatorul si boxa le apartine doar lor in compensatie ca ei nu au balcoane la apartamente
-daca eu sau altcineva care nu sta la parter cere acces la dependintele de la parter ,atunci si ei vor cere acces balcoanele
de la etaje.
Va rog sa-mi spuneti daca ei au dreptul de folosinta exclusiva asupra uscatorului si boxei ?
Va multumesc !