avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 226 soluții astăzi
Forum Activitate Georgiana Mihaela Boboc

Activitate Georgiana Mihaela Boboc

Răspuns la discuția Iesire din credit Prima Casa
Toate formalitățile privind separarea au fost finalizate. Divorțul s-a pronunțat pe cale amiabila la notar, partajul, s-a realizat cu sulta și prin aceasta am renunțat la orice bun comun. S-a depus întreaga documentație către banca cu un nou extras de carte funciara pentru informare de unde rezulta noul proprietar (banca pana la finalizarea creditului și fostul meu sot). S-a întocmit de către banca un act adițional la contractul de credit unde este specificat ca am calitate doar de codebitor. Am cerut băncii în mod expres soluții și nu refuzuri și nu au proceduri ori nu sunt în stare sa se pronunțe. Ba chiar, în ultima scrisoare către ei, soțul meu le-a propus câteva dintre lucrurile pe care este dispus sa le facă spre rezolvarea lucrurilor: plata unei sume din sold; aducerea surorii lui în contractul de credit care sa ma înlocuiască pe mine; refinanțare...
Cred ca puteți sa înțelegeți supărarea mea deoarece, nejustificat, aceasta banca continua sa sfideze cerința noastră. Nu-mi rămâne decât să-i acționez în judecata.
Răspuns la discuția Iesire din credit Prima Casa
Îmi este clar ca n-ați înțeles subiectul! Nu este vorba despre a găsi vinovați ci despre a emite soluții pe tema în cauza. Nu se poate sa privim băncile ca pe niște Dumnezei pe Pământ și sa acceptam orice ne spun funcționarii lor. De fel sunt o persoana deschisa către dialog și pragmatica, și, din fericire pentru mine, am și resursele necesare sa pot să-mi fac dreptate în mod legal.
Așadar, nu este cazul sa ma certati ca divorțat...

trandafir2 a scris:

Priviti-o altfel. Ce vina are banca, ca a acordat credit, la cerere, catre doua persoane (codebitori, care s-au obligat in solidar), si care dupa ce au luat banii, au divortat?
Pentru ce sa renunte creditorul la unul din debitori?

Care sunt sansele de castig in instanta impotriva unei banci care nu doreste sa ma scoata din calitatea de codebitor in cazul unui credit Prima Casa ca urmare a incheierii divortului?
Mentionez ca sunt la al doilea raspuns negativ in decurs de un an de zile iar supararea cea mai mare in legatura cu acestea este ca respectiva banca nu emite si solutii de iesire si nici nu face transparente conditiile de eligibilitate pentru titularul de credit. Primul refuz formulat sec (in luna mai 2020) a fost ca titularul de credit nu indeplineste conditiile de eligibilitate (fara sa le numeasca) iar al doilea raspuns a fost ca gradul de indatorare este mult prea mare (lucru, de asemenea fals, in conditiile in care titularul de credit are de platit o rata de 155 euro, iar venitul net inregistrat pe luna este de 2600 lei + 380 lei in tichete de masa; la un calcul matematic simplu, rezulta ca rata reprezinta doar 25% din venitul lunar). As dori sa ma adresez instantei si doresc sa stiu daca pot avea castig de cauza sau nu.
Multumesc!