avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Activitate radu_op

Activitate radu_op

Răspuns la discuția Ferestre fără acord
OK, deci nu pot să-i oblig să închidă "fereastra de lumină", indiferent de dimensiuni și de faptul că le permite accesul la mine în curte?

gi-jane2 a scris:

notificati-i ca nu au dretul la ferestre de vedere catre curtea dvs, somati-i sa intre in legalitate.
nu ii puteti impiedica sa isi faca ferestre de lumina.
sa ca sparga peretii le trebuia autorizatie, nu cred ca au.
puteti face plangere si la serviciul de control disciplina in constructii.

Salutări tuturor!

Mă confrunt cu următoarea situație: am o casă într-un cartier istoric. O parte din teren este al meu, o parte este al statului.
Casele vecine au zidurile pe perimetrul terenului.
Niște vecini, hai să le zicem, întreprinzători, au profitat de lipsa mea de mai bine de un an din zonă și și-au decupat pur și simplu ferestre înspre curtea mea. Una dintre ele aproape că aș tolera-o (este relativ sus ca și poziție și de dimensiuni oarecum reduse) dar cealalaltă este la înălțime mică și este suficient de mare ca să treacă un om prin ea. Practic, neoficial și fără acordul meu, și-au făcut acces în curtea mea. În situația asta nu mă încălzește cu nimic o folie antivedere sau ceva similar.
Există legal (și realist) metode de a-i obliga să refacă pereții la starea inițială? Dacă da, la ce durată și complicații m-aș putea aștepta?
Ar fi mai simplu să procedez și eu "pe nv" și să le zidesc ferestrele?
Vă mulțumesc pentru orice răspuns.
Stimă!