avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 692 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ferestre fără acord
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ferestre fără acord

Salutări tuturor!

Mă confrunt cu următoarea situație: am o casă într-un cartier istoric. O parte din teren este al meu, o parte este al statului.
Casele vecine au zidurile pe perimetrul terenului.
Niște vecini, hai să le zicem, întreprinzători, au profitat de lipsa mea de mai bine de un an din zonă și și-au decupat pur și simplu ferestre înspre curtea mea. Una dintre ele aproape că aș tolera-o (este relativ sus ca și poziție și de dimensiuni oarecum reduse) dar cealalaltă este la înălțime mică și este suficient de mare ca să treacă un om prin ea. Practic, neoficial și fără acordul meu, și-au făcut acces în curtea mea. În situația asta nu mă încălzește cu nimic o folie antivedere sau ceva similar.
Există legal (și realist) metode de a-i obliga să refacă pereții la starea inițială? Dacă da, la ce durată și complicații m-aș putea aștepta?
Ar fi mai simplu să procedez și eu "pe nv" și să le zidesc ferestrele?
Vă mulțumesc pentru orice răspuns.
Stimă!
Ultima modificare: Luni, 2 Noiembrie 2020
radu_op, utilizator
Cel mai recent răspuns: radu_op , utilizator 12:43, 5 Noiembrie 2020
notificati-i ca nu au dretul la ferestre de vedere catre curtea dvs, somati-i sa intre in legalitate.
nu ii puteti impiedica sa isi faca ferestre de lumina.
sa ca sparga peretii le trebuia autorizatie, nu cred ca au.
puteti face plangere si la serviciul de control disciplina in constructii.
OK, deci nu pot să-i oblig să închidă "fereastra de lumină", indiferent de dimensiuni și de faptul că le permite accesul la mine în curte?

gi-jane2 a scris:

notificati-i ca nu au dretul la ferestre de vedere catre curtea dvs, somati-i sa intre in legalitate.
nu ii puteti impiedica sa isi faca ferestre de lumina.
sa ca sparga peretii le trebuia autorizatie, nu cred ca au.
puteti face plangere si la serviciul de control disciplina in constructii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ferestrele de la etaj Daniela paduraru Daniela paduraru În proiect este prevăzut cu ferestre la etaj și 70 cm între gard și casă ,autorizația este făcută în anul 1999 și în memoriu scrie că ferestrele ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am cumparat recent un apartament aflat intr-o vila. ... andreea04de andreea04de Buna ziua, Am cumparat recent un apartament aflat intr-o vila. Pe unul din peretii apartamentului am doua geamuri (existente in planul apartamentului), dar ... (vezi toată discuția)
Geam spre curtea vecinului Dic84 Dic84 Buna ziua, Am si eu o mica situatie in care va cer sa-mi spuneti cum trebuie sa procedez. 1)Am cumparat un imobil in ilfov care are geam normal, de dimensiuni ... (vezi toată discuția)