avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Activitate georgeu

Activitate georgeu


Deci daca am inteles bine - persoana respectiva poate fi practic concediata inaintea consumarii concediului medical daca expira contractul ? Si asta in baza unei anumite legi existente?
Dar imbolnavirea s-a produs inainte de a expira contractul individual de munca - deci era inca salariat al acestei firme.
In acest caz angajatorul are dreptul sa inchida contractul ? - sau se suspenda concediul de odihna apoi dupa terminarea concediului medical se poate face incheierea?
Oare nu ma poate ajuta nimeni cu un raspuns ?
Va rog mult!
Buna ziua
Persoana in cauza este angajata cu contract pe per. determinata. A fost anuntata ca nu i se va mai prelungi contractul de munca.
A semnat nota de lichidare anticipat cu art.56 lit. j - si pentru zilele ramase a luat concediu de odihna legal care il mai avea. Imbolnavindu-se in timpul acestor zile de concediu a primit concediu medical peste durata incetarii contractului. Angajatorul spune ca nu va plati zilele de concediu medical care trec peste data incetarii contractului invocand legea.
Ce spune legea in acesta situatie ? Este posibil ca angajatorul sa nu plateasca pe motiv ca angajatul a semnat nota de lichidare anticipat sau pentru ca - concediul medical se prelungeste cu cateva zile dupa data expirarii contractului in luna calendaristica urmatoare?
Va multumesc.