Buna ziua
Persoana in cauza este angajata cu contract pe per. determinata. A fost anuntata ca nu i se va mai prelungi contractul de munca.
A semnat nota de lichidare anticipat cu art.56 lit. j - si pentru zilele ramase a luat concediu de odihna legal care il mai avea. Imbolnavindu-se in timpul acestor zile de concediu a primit concediu medical peste durata incetarii contractului. Angajatorul spune ca nu va plati zilele de concediu medical care trec peste data incetarii contractului invocand legea.
Ce spune legea in acesta situatie ? Este posibil ca angajatorul sa nu plateasca pe motiv ca angajatul a semnat nota de lichidare anticipat sau pentru ca - concediul medical se prelungeste cu cateva zile dupa data expirarii contractului in luna calendaristica urmatoare?
Va multumesc.
Angajatorul are dreptate. Nu mai are obligatii fata de salariat dupa expirarea datei pana la care a fost incheiat contractul individual de munca.
Celelalte aspecte - semnarea anticipata si altele - nu au nici o relevanta.
Dar imbolnavirea s-a produs inainte de a expira contractul individual de munca - deci era inca salariat al acestei firme.
In acest caz angajatorul are dreptul sa inchida contractul ? - sau se suspenda concediul de odihna apoi dupa terminarea concediului medical se poate face incheierea?
Eu am inteles foarte bine cazul dvs.
La data imbolnavirii era salariat dar, la un moment dat, dupa aceea, in timpul cand era bolnav, contractul individual de munca a expirat. Legal, angajatorul nu mai are obligatii contractuale fata de salariatul respectiv dupa aceasta data.
Daca vrea angajatorul, ii poate prelungi durata contractului individual de munca cu perioada pana expira certificatul medical.
Suspendarea concediului de odihna in timpul concediului medical este legala, dar in timpul unui contract individual de munca valabil, nu expirat.
Deci daca am inteles bine - persoana respectiva poate fi practic concediata inaintea consumarii concediului medical daca expira contractul ? Si asta in baza unei anumite legi existente?