avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Activitate Doru8888

Activitate Doru8888

Pe cale judecătorească ce inseamna? Sa facem ieșirea din indiviziune si sa ii plătesc mamei partea ei? Sau dacă nu se prezintă, pierde partea ei?

raluk0207 a scris:

Fara mama, nu se poate face. Decat pe cale judecatoreasca, ceea ce dureaza in medie 2 ani.
Mama fie trebuie sa se prezinte la Ambasada sau Consulat, fie sa vina personal in tara.

Buna seara

Va scriu si va intreb in legatura cu o problema. Apartamentul in care locuiesc este al bunicii. Ea a fost copropietar cu bunicul (decedat). Au doi copii ( mama mea si matusa). Bunica doreste sa treaca apartamentul pe numele meu, mătușă este de acord, mama la fel. Problema este ca mama este in italia de 10 ani , din alte motive nu se poate deplasa la ambasada sau consulat pentru o declarație de neacceptare a succesiunii. Cum se poate face succesiunea, daca pe mama nu o intereseaza această parte din apartament care îi revine. Exista vreo varianta prin care sa piardă partea ei in cazul in care nu se prezintă la succesiune. Sau altfel sa intreb, cum pot deveni eu proprietar mai usor pe apartament?

Multumesc frumos