Va scriu si va intreb in legatura cu o problema. Apartamentul in care locuiesc este al bunicii. Ea a fost copropietar cu bunicul (decedat). Au doi copii ( mama mea si matusa). Bunica doreste sa treaca apartamentul pe numele meu, mătușă este de acord, mama la fel. Problema este ca mama este in italia de 10 ani , din alte motive nu se poate deplasa la ambasada sau consulat pentru o declarație de neacceptare a succesiunii. Cum se poate face succesiunea, daca pe mama nu o intereseaza această parte din apartament care îi revine. Exista vreo varianta prin care sa piardă partea ei in cazul in care nu se prezintă la succesiune. Sau altfel sa intreb, cum pot deveni eu proprietar mai usor pe apartament?
Fara mama, nu se poate face. Decat pe cale judecatoreasca, ceea ce dureaza in medie 2 ani.
Mama fie trebuie sa se prezinte la Ambasada sau Consulat, fie sa vina personal in tara.
Pe cale judecătorească ce inseamna? Sa facem ieșirea din indiviziune si sa ii plătesc mamei partea ei? Sau dacă nu se prezintă, pierde partea ei?
raluk0207 a scris:
Fara mama, nu se poate face. Decat pe cale judecatoreasca, ceea ce dureaza in medie 2 ani.
Mama fie trebuie sa se prezinte la Ambasada sau Consulat, fie sa vina personal in tara.
Sa dezbateti mostenirea si sa faceti partajul in instanta.
Mama va fi citata, daca nu se va prezenta, se va judeca in lipsa, iar instanta va decide atribuirea apartamentului catre mama sau matusa, cu obligatia de a achita sulte celorlalti doi mostenitori.
Cum se procedeaza?
vicar
Buna ziua,
Problema mea este urmatoarea:
Parintii tataului meu au o locuinta la bloc( bunicul meu a murit cu mult timp in urma,bunica de aproape 1 ... (vezi toată discuția)
Mostenire
crysstiano
a) In urma decesului bunicii mele a ramas un apartament.Mentionez ca bunica are 3 copii rezultati din 2 casatorii,unul dintre cei 3 copii fiind tatal meu care ... (vezi toată discuția)