avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 969 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

a) In urma decesului bunicii mele a ramas un apartament.Mentionez ca bunica are 3 copii rezultati din 2 casatorii,unul dintre cei 3 copii fiind tatal meu care a decedat.
Intrebarea este : ce parte / cota imi revine mie ca si copil celui decedat

b) In cazul in care imi revine o anumita cota parte din mostenire ( apartament ) pot locui pana la vanzarea acestuia in el.?
Cel mai recent răspuns: crysstiano , utilizator 23:42, 17 Aprilie 2012
Daca filiatia este legala va revine cota de 1/3. In cazul in care suntei in apartament puteti ramane in acesta pana la dezbaterea succesiunii, daca nu sunteti in apartament trebuie sa aveti acordul celorlalti mostenitori.
Ultima modificare: Marți, 17 Aprilie 2012
AMALIA MORLOVA, Avocat
Va revine cota de 1/3 in calitate de nepot d fiu predecedat. Fiecare mostenitor are dreptul pana la iesirea din indiviziune sau partaj sa conserve sa administreze si sa s foloseasca de bunurile din masa succesorala fara a stanjeni pe ceilalalti mostenitori. Puteti face un partaj de folosinta prin care pana la vanzare sa fiti de acord toti mostenitorii sa locuiti dvs in acel imobil.
Va multumesc frumos pentru raspuns
Relatia mea cu cele doua matusi ramase in viata ( una locuieste in Romania iar cealalta este stabilita de 40 de ani in Italia )nu este una foarte cordiala
intrebarea mea este daca se poate face o cere pentru acordul celor doua matusi pe cale judecatoresca
Mnetionez ca in momentul de fata nu imi permit sa mai platesc chirie
Relatia mea cu cele doua matusi ramase in viata ( una locuieste in Romania iar cealalta este stabilita de 40 de ani in Italia )nu este una foarte cordiala
intrebarea mea este daca se poate face o cere pentru acordul celor doua matusi pe cale judecatoresca
Mentionez ca in momentul de fata nu imi permit sa mai platesc chirie

Alte discuții în legătură

Buna seara va scriu si va intreb in legatura cu o problema. apartamentul ... Doru8888 Doru8888 Buna seara Va scriu si va intreb in legatura cu o problema. Apartamentul in care locuiesc este al bunicii. Ea a fost copropietar cu bunicul (decedat). Au ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune. dețin 2/3 dintr-un imobil. cealaltă ... cazimir0prea cazimir0prea Iesire din indiviziune. Dețin 2/3 dintr-un imobil. Cealaltă cotă de 1/3 este deținută de o mătușă. Menționez că mătușa mea este cea care locuiește ... (vezi toată discuția)
Donatie Coltea Coltea Buna ziua in urma decesului bunicilor de mama au mostenit mama si sora ei bunurile lor s-a facut succesiunea iar sora a mostenit 1/6 iar mama restul ... (vezi toată discuția)