avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donatie

Buna ziua in urma decesului bunicilor de mama au mostenit mama si sora ei bunurile lor s-a facut succesiunea iar sora a mostenit 1/6 iar mama restul .Mostenirea matusii i-a donat-o ea fiului meu cum pot iesi din indiviziune avand in vedere ca partea de 1/6 este dintr-un apartament cu 3 camere ,bucatarie baie alta cladire si magazie alta cladire pot cere toata cota intr-un singur loc multumesc
Cel mai recent răspuns: Coltea , utilizator 17:37, 21 Martie 2017
~ Conținut șters la cerere ~
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
De ce nu explica lumea clar si coerent si mai ales de ce semnele de punctuatie au fost uitate ... nu-mi pot explica, neam!
Deci, au decedat bunicii si in urma lor au ramas cei doi copii ai acestora, respectiv mama si matusa dvs., mama mostenind 5/6 si matusa 1/6. Da?
Matusa a donat fiului dvs. aceasta 1/6.
Cine vrea sa iasa din indiviziune: dvs. (nu vad cum fiindca nu aveti nici un drept in speta, conform celor relatate), fiul dvs. sau mama dvs.?
Iesirea din indiviziune se face, in cazul dvs., cel mai simplu, prin preluarea bunului de catre unul din coproprietari si despagubirea celuilalt prin plata unei sulte; respectiv, cel care detine 1/6, cedeaza celui care detine 5/6 contra unui pret care se numeste sulta. Se poate si invers.
Inteleg, din cum relatati, ca sunt 3 corpuri de cladire? Daca da, iesirea din indiviziune se mai poate face si prin atribuirea fiecaruia dintre cei 2 proprietari a unor corpuri, desigur, tot cu justa despagubire a celui care primeste mai putin decat i se cuvine.
Buna seara daca in curtea respectiva exista o casa construita de fiica coproprietarei ,casa care nu este intabulata si nelocuita ,fiul meu poate cere in schimb acea casa avand in vedera ca fiica coproprietarei ar fii deacord sa primeasca banii in locul casei(precizez ca acea casa are intrare separata ) multumesc imi cer scuze daca nu m-am facut prea bine inteleasa. O seara buna!
In contractul de donatie sunt mentionate urmatoarele :Donez donatarului care este stranepot de sora ,intreaga mea cota de 1/6 parte din ap nr2 compus din;3 cam,buc,baie,hol,antreu;veranda,magazie si cota de 50%din partile de uz comun,care sunt teren construit si neconstruit in suprafata totala de 5040mp,imprejmuirile ,bransamentelede apa si canal electricitate gaz ,zid despartitor dintre apartamente si poarta acces .Nu inteleg care este de fapt totalul de mp care ii revin fiului meu multumesc mult
Doamna, nu ati explicat clar. Nu se intelege cine este in indiviziune cu cine. Fiul dvs. cu cine?

Evident ca nu se intelege cati metri patrati are fiul dvs. deoarece lui i-a fost donat 1/6 dintr-un patrimoniu. Nu stim din ce se compune exact acest patrimoniu insa, in situatia in care se compune strict din cele 3 imobile, vedeti cati metri patrati are fiecare, adunati si apoi calculati 1/6 din total. Insa suma ce o veti obtine nu este localizata intr-o anumita cladire, sa zicem, ci este un numar de metri patrati din totalul de metri patrati existenti. La partaj se poate localiza exact, prin intelegerea partilor, unde se situeaza nr de metri patrati ce i se cuvin fiului. In acest moment, nr de metri patrati este irelevant.

La partaj, partile se pot intelege cum doresc si, de principiu, cu conditia ca nici una sa nu iasa in pierdere; de aici si sumele compensatorii (sultele). Decide fiecare parte ce doreste, discuta cu cealalta parte, ajunge la un acord si efectueaza partajul.

Sincer, nu inteleg exact ce vreti sa aflati.

Alte discuții în legătură

Problema este asa: bunica mea proprietara, bunic decedat! avea doi ... CristinaP90 CristinaP90 Problema este asa:Bunica mea proprietara,bunic decedat!Avea doi copii Tatal meu si sora lui.Tatal meu a decedat inaintea bunicii.Am ramas eu si mama (fiind ... (vezi toată discuția)
Impartire mostenire mariaadelina mariaadelina buna seara,am deschis o succesiune dupa tata.eu sora si mama.sora nu renunta la mostenire an favoarea mea si a mamei .mostenirea se face pe un imobil cu trei ... (vezi toată discuția)
Unul dintre mostenitori isi aduce in casa parinteasca concubinul fara acordul celorlalti mostenitori marius_cretoiu marius_cretoiu Am mai citit pe forum discutia despre faptul ca sotul doreste sa-si aduca amanta in casa, In cazul meu este vorba depre faptul ca sora mea si-a adus ... (vezi toată discuția)