avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Unul dintre mostenitori isi aduce in casa parinteasca ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Unul dintre mostenitori isi aduce in casa parinteasca concubinul fara acordul celorlalti mostenitori

Am mai citit pe forum discutia despre faptul ca sotul doreste sa-si aduca amanta in casa,
In cazul meu este vorba depre faptul ca sora mea si-a adus concubinul in casa parinteasca (a bunicilor). Casa este o (co)proprietate in devalmasie. Sora mea si cu mine avem certificate de mostenitor, ca de altfel multi altii.
Imediat dupa decesul tatalui nostru din august 2014, mama noastra decedand cu 4 ani si 6 luni inaintea tatalui nostru, sora mea si-a adus concubinul in casa fara sa-mi ceara acordul mie sau a altui mostenitor, tatal nefiind de acord sa-l aduca in casa cat a trait el. In luna februarie 2016 am fost nevoit, in urma divortului, sa ma mut in casa parinteasca.
Ce solutii legale imi puteti da pentru a scapa din aceasta situatie neplacuta, tinand cont ca cei doi imi creeaza tot felul de neplaceri si sunt obligat sa convietuiesc in acelasi spatiu. In plus, sunt cheltuielile in legatura cu locuinta care se impart la trei, dar concumul celor doi (sora si concubinul) este dublu fata de consumul meu, iar casa a suferit mai multe stricaciuni dupa decesul tatalui nostru.
Cel mai recent răspuns: mottofreee , utilizator 16:51, 14 Iunie 2016
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
sunteti coproprietari pe cote parti nu in devalamsie! Fiecare aveti dreptul sa folositi bunul, pana laiesirea din indiviziune sau partaj, adica unuldintre dvs va ceda cota lui din imobil contra unei sulte, sume platite pentru cota aceea. Nimeni nu este obligat sa ramana in indiviziune, daca nu se poate face pe cale amiabila la notar,mergeti in instanta. Altfel ambii coproprietari pot folosi imobilul.
Pot folosi, dar pot aduce pe oricine in casa fara acordul meu sau al altui coproprietar ? Este adevarat ca avem cote parti dintr-o mostenire, dar nu avem nici unul dintre noi delimitata cota de mostenire, ma refer d.p.d.v. al suprafetei efective de locuit..
Ultima modificare: Duminică, 12 Iunie 2016
marius_cretoiu, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
pentru cota parte ideala pe care o are in proprietate poate sa faca orice orice, poate sa o instraineze sa o greveze cu sarcini , cu atat mai mult sa locuiasca acolo singura sau cu cineva. Bineinteles ca toate cheluielile de administrare si intretinere trebuiesc suportate .
De aceea v am spus ce aveti la indemana pentru rezolvarea situatiei.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Are dreptul asa cum este definita proprietatea comuna in devalmasie conform art.667 NCC.
INTERVENTIE MODERATOR
Este ultima oara @danpopescu cand va avertizez sa dati raspunsuri corecte si la subiect!
NU AVEM DEVALMASIE AVEM COPROPRIETATE PE COTE PARTI !
DE ACUM INCOLO AM SA STERG MESAJELE DVS CARE NU TIN CONT NICI DE SUBIECT NICI DE CE SE SCRIE DE ALTI UTILIZTORI.

Alte discuții în legătură

Prietenul surorii mele poate fi evacuat din casa părinților? Mikkutza Mikkutza Buna seara. Ma confrunt cu o problemă si as dori sa stiu legal ce pot face. Locuiesc temporar in casa părinților (apartamentul meu fiind in ... (vezi toată discuția)
Obtinere mostenire io_Aky io_Aky Buna ziua, Sunt nou pe acest forum si sper ca am postat la sectiunea corecta, si ma adresez cui trebuie. Nici nu stiu de unde sa incep povestea mea, ca ... (vezi toată discuția)
Mostenire cu bucluc radu.gurita radu.gurita Stau cu familia intr-o casa mostenita de la mama,care la randul ei a mostenit-o de la parinti. Mama mea a decedat in 1993, avand act de succesiune dupa ... (vezi toată discuția)