avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Activitate Marian991

Activitate Marian991

Nu ati inteles, problema se pune in felul urmator: eu am facut un soft sa zicem un site de licitații denumit generic "bursa transport" acest site / aplicatie se afla sub copyright inregistrat la orda si este distribuit pe domeniul bursatransport.ro aplicatia este cunoscuta pe nisa aceasta de transport avand peste 300 de utilizatori (transportatori) cat si clienti. Atat aplicatia cat si domeniul au o data de infintare anterioara cererii de inregistrare depuse de concurenta pentru înregistrarea brandului "bursa de transport", pe lângă asta am și o notificare de la concurență din care reiese "reaua credinta". Am un produs care este deja cunoscut sub acest nume "bursa transport" concurenta nu are absolut nimic doar vrea sa înregistreze brandul ca sa nu mai pot sa distribui aplicatia pe domeniul pe care il detin "bursatransport.ro" si sa faca el o aplicatie asemănătoare care sa fie distribuita pe domeniul lui "bursadetransport.ro"

într-adevăr editoare de text poate face oricine, eu nu m am referit la unicitatea aplicație, ma refer la dreptul de a pastra domeniul pe care aceasta aplicație este distribuită. Mi se pare o mare nedreptate ca cnv sa distrugă un business apelând la înregistrarea brandului. Pe alta parte bursa de transport este un nume generic, asta înseamnă ca odată cu înregistrarea lui nimeni nu mai poate sa facă aplicatii de genul licitații transport. Va mai repet inca odata, eu nu vreau sa fiu singurul care face aplicatii de genul, vreau doar sa imi păstrez numele aplicatie / al produsului pentru care detin dreptul de autor și domeniul pe care este aceasta aplicație, ambele avand acelasi nume. In speranța că ați înțeles poate îmi puteți oferi un răspuns. Va multumesc

tgeorgescu a scris:

Ma rog, in cerere puteti sustine ce vreti, incercarea moarte n-are.

Ideea e: editor de texte poate face doar Microsoftul sau poate face oricine?

Asta am regăsit în documentul de opozitie, daca era slăbuț de ce mai era trecut ca drept anterior, cred ca nu știți despre ce este vorba și doar va dati cu părerea.

tgeorgescu a scris:

Argumentul ca dreptul de autor asupra softului s-ar transfera asupra marcii este cel putin slabut.

Inteleg asta, insa in opozitie am gasit următorul paragraf:

Din articolul menţionat anterior nu reiese clar ce drepturi ale
oponentului pot fi invocate în procedura de opoziţie. În practică însă, acest
articol, coroborat cu art. 52 (cauzele nulităţii relative) alin. (2), specifică:
"marca comunitară este, de asemenea, declarată nulă în urma unei cereri
depuse la Birou sau a unei cereri reconvenţionale într-o acţiune de
contrafacere, dacă utilizarea ei poate fi interzisă în virtutea unui alt drept
anterior, în special:
(a) a unui drept la nume;
(b) a unui drept la imagine;
(c) a unui drept de autor,
conform dreptului naţional care îi reglementează protecţia".

Faptul ca detin un drept anterior și anume dreptul de autor asupra programului software care a fost distribuit cu acest nume.

Va spun sincer ca am găsit foarte multe firme care oferă servicii prin intermediul unui website care nu are inregistrat numele domeniului la osim, asta ce înseamnă?! Ca pot sa ma duc la osim sa inregistrez brandul și sa distrug afacerea.

Puteti va rog sa imi spuneti, poate am inteles greșit la ce se refera acest paragraf:

dacă utilizarea ei poate fi interzisă în virtutea unui alt drept
anterior, în special:
Si aici in cazul meu, (c) a unui drept de autor?


tgeorgescu a scris:

Copyright inseamna ca aveti drepturi de autor pe codul sursa si pe programul compilat. Atat, nimic mai mult.

Fiecare e liber sa faca pe cont propriu ce program vrea si ce fel de website vrea. Ideile de afaceri nu se pot proteja in niciun fel. Doar marcile comerciale ofera protectia marcii, nu a ideii de afaceri.

Nu am marca înregistrată, eu doar am înregistrat aceasta aplicatie la orda si asa cum v am zis mai detin si un domeniu, ambele poarta acelasi nume. Am inteles ca daca cnv are un copyright pe o opera fie ea "software" are prioritate in înregistrarea brandului. Copyright ul este obtinul chiar inainte ca aceasta firma sa fie înființată. Practic eu am pus pe piata acel soft sub numele respectiv. Am peste 300 de clienti care folosesc acest soft. Acum vine "concurența" inregistreaza la osim aceasta marca iar eu pierd nu numai clienții dar chiar și acest brand pe care l am creat. Vreau sa va mai spun ca firma care a inregistrat acesta marca vrea sa faca exact același lucru, tot o aplicatie web care oferă serviciile respective.

adriandimitriu a scris:

faceti opozitie. acesta e si rostul publicarii de catre osim a cererilor de marci, inventii, etc. osim are o procedura pentru asta. dupa trecerea termenului de comentare, osim va decide asupra cererii: se aproba sau nu. ulterior, daca decizia osim nu va satisface, o puteti ataca in instanta civila.
dvs aveti marca inregistrata la osim?

Detin o aplicatie web si un domeniu cu acelasi nume, generic o sa le denumesc "bursa transport" am inregistrat aplicatia la orda (oficiul roman pentru drepturi de autor) Azi am observat pe site-ul osim-ului ca "cineva" a depus o cerere de inregistrare a brandului "bursa de transport", solicitarea se afla in curs de examinare. Ce se poate face in acest caz? Tin sa precizez ca aplicatia se afla de cateva luni pe piata si avem chiar clienti, cel care a depus cererea de inregistrare a brandului vrea sa faca exact acelasi lucru pe care l am facut eu. Practic vrea sa distruga afacerea mea si sa fie doar a lui pe piata.