Tot eu sunt! Ma intreb si eu acu' dupa ce am citit ce ati scris, daca eu nu am primit nimic desi ei spun ca au trimis o multime de notificari si somatii, putea fi intrerupta prescriptia?:-/ M-am cam speriat:(
Nu! Nimeni din familia mea nu a semnat vreodata ceva din simplul motiv ca nu am primit nicio hartiuta. Iar despre data scadentei chiar nu stiu pentru ca nu am intrebat si nici ei nu mi-au spus.
Cat despre ce mijloace avem la indemana pentru a impiedica astfel de abuzuri cred ca sunt cam putine si lipsite de succes(zic si eu ca nu-s de meserie) iar oamenii de rand de cele mai multe ori renunta sa apeleze la ele.
Oricum eu va foarte multumesc pentru sfaturi si sper sa fie bine!
Din cate am inteles este vorba de 2 facturi(adica 2 luni neplatite) in valoare de aproximativ 200ron fiecare, la care se adauga penalitati de 200ron, penalitati la care am inteles, ca printr-un gest de buna-vointa au renuntat. La intrebarea mea fireasca de ce nu ne-au contactat mai devreme mi-au raspuns ca nu era de datoria lor!!! Iar de semnat vreo instiintare , doar vecinii, ca noi nu am primit nimic!
Le-am spus si despre perscriptie dar nu au parut prea impresionati, probabil ca se bazeaza pe faptul ca parintii mei sunt mai in varsta si din provincie, iar perspectiva unei chemari in instanta nu le-ar surade. Oricum de speriat tot i-a speriat.
In final va multumesc foarte mult pentru mesaje si sper sa iesim cu bine din toata nebunia asta!!!
Nu pot spune ca e chiar ce mi-am dorit sa aud dar oricum raspunsul tot e 50% multumitor si incurajator. Multumesc frumos pentru raspuns.
Daca si alte persoane de pe acest forum -cu sau fara pregatire juridica - imi mai pot da sfaturi utile, le accept cu mare placere.
Multumesc inca o data!
Buna seara,
Ma adresez dvs. in speranta ca imi veti putea da un raspuns. Din 1999 si pana prin primavara lui 2001 mama mea a avut un abonament la Dialog la care a renuntat. In vara lui 2001 s-a mutat intr-o alta localitate dar acelasi judet, unde primea mereu si corespondenta care tot venea la fosta adresa. Buun!!! Prin iunie 2007 a primit un tel. de la EOS prin care o instiinta ca are de plata 660 ron ce trebuie achitati in 48 de ore. De atunci a inceput calvarul! Initial nici nu ne mai aduceam aminte despre ce este vorba, dar sunand la Orange ni-sa confirmat ca este adevarat. Parintii mei s-au speriat, au vrut sa plateasca datoria insa neavand nicio hartie, cei de la banca nu au vrut sa primeasca banii. De ceva timp a reinceput asaltul telefonic(azi chiar foarte urat).
Vreau sa mentionez ca desi telefonic la un momentdat am recunoscut aceasta datorie, noi nu am primit niciodata vreo notificare de la Orange sau Eos. Ei au declarat la tel. (au nr. de tel. de la noua adresa de la o vecina!!!- asa au spus) ca au trimis n notificari si ca "personal vor inmana dosarul nostru av. care va deschide proces." As mai vrea sa amintesc ca de vreo 2 luni suma a scazut la vreo 400 ron pt. ca "avocatii au discutat si ca un semn de clementa au decis sa micsoreze datoria." Din cate am inteles daca in 24 de ore nu vom plati, mama va fi actionata in instanta si va plati 3000 ron!
Va rog din suflet sa-mi dati un raspuns. Parintii mei sunt pensionari(toate datoriile pe care le-au avut de platit in viata lor le-au platit pana la ultimul leu) si le vine foarte greu sa plateasca acum, chiar daca pt. unii 400 ron este mai nimic. In mod cert daca acea notificare ajungea in 2001 sau 2002 cand erau inca salariati, plateau dar acum este mult mai greu...
In speranta ca ma veti lamuri, astept de la dvs. un raspuns. De mai bine de un an parintii mei nu mai au liniste, telefonul sunand de 3-4-5 ori pe luna cu tot felul de amenintari. Va multumesc pentru rabdare.