avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Activitate Alworzo

Activitate Alworzo

In cazul in care am lucrat cu contract de munca determinat(figuratie/casting 1-2 zile) pot primi ajutor de somaj tehnic in momentul de fata?
Am o cunostinta care a spus ca ma poate ajuta sa imi iau suma de 4072 de lei in baza acestor contracte.
Din cate am citit,banii trebuie mai intai trimisi angajatorului ca mai apoi,acesta sa plateasca taxele aferente si deabia dupa mie insa eu am primit direct banii de la APISMB.
Cat de legala e treaba?
Ce pot face?Sa pastrez banii?Au fost virati pe contul meu bancar.
Mi vor lua inapoi?
Pot fi suspect pentru ceea ce s-a intamplat?
Răspuns la discuția Suspect de distrugere
Exista posibilitatea opririi urmariri penale?

Av. Liviu Voinea a scris:

Initial sunteti suspect,
inculpat ''deveniti'' cand se pune in miscare actiunea penala de catre procuror.

Articolul 253
Distrugerea
(1) Distrugerea, degradarea sau aducerea în stare de neîntrebuințare a unui bun aparținând altuia ori împiedicarea luării măsurilor de conservare sau de salvare a unui astfel de bun, precum și înlăturarea măsurilor luate se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

Amenda penala se inscrie in cazier minim 3 ani de la plata ei.

Pentru alte informatii angajati-va avocat!

Buna seara,

Acum aproximativ 1an si jumatate,ajuns la o trecere de pietoni,m am dat in spate sa nu fiu calcat iar doamna respectiva(soferita)a franat si a oprit,moment in care m am pierdut cu firea si am aruncat cu obiectul pe care il aveam in mana(o bricheta) in geamul de la sofer(fara intentia de aila sparge geamul),acesta spargandu se.un echipaj de politie se afla in zona si am fost luat si dus pt a da declaratie,ca mai apoi si respectiva doamna sa vina si sa declare ca puteam sa ii omor copilul din pantece si ca am luat o piatra si I am lovit acesteia geamul,lucru care nu s a intamplat.nimeni nu a fost ranit sau ceva.Ideea e ca am primit ieri o citatie in care scrie ca trebuie sa ma prezint la sectia respectiva,eu fiind "suspect de distrugere".
De ce scrie suspect si nu inculpat?
Ce se poate intampla ?
Pot scapa de proces?
Daca primesc amenda,voi avea si cazier?daca da,cat timp?
Astept si alte informatii,multumesc frumos.I