Am terminat liceul industrial in 1979, iar pe diploma de bacalaureat scrie meseria de electronist.
Am fost repartisat la o intreprindere, unde am inceput sa muncesc de la data de 01.09.1979, fiind angajat cu categoria 1. In Februarie 1980 am inceput stagiul militar, iar dupa terminarea acestuia mi-am continuat activitatea in cadrul aceluias contract de munca la fosta intreprindere und am fost angajat. Nimeni nu a pomenit ceva de un certificat de calificare. Iar ulterior, cind am schimbat intreprinderea, nu imi a fost cerut la biroul personal. Intrabarea mea este: Au fost acordate deja certificate de calificare absoventilor de liceu de specialitate in 1979? Eu nu am primit asa ceva, si nici nu am auzit vreun coleg s-au alt absolvent de liceu din acel an sa fi primit asa ceva. Am intrbat secretariatul liceului daca in arhiva se gasesc certificate de calificare. Raspunsul a fost ca din anul 1979 nu exista certificate de calificare in arhiva. Dupa Decretul 207 din 1977 incepind din anul scolar 1978-1979ar fi trebuit sa se acorde absolventilor de liceu certificate de calificare. Insa acest decret a fost inlocuit la scurt timp de legea 28 din 21.12.1978 a carei valibilitate incepea cu anul scolar 1979-1980. A fost anul 1979 un an de transitie?
Care este termenul de pastrare a pontajului zilnic in arhiva? Oficiul de pensii din Germania nu vrea sa creada ca numai statele deplata se pastraza 50 de ani in arhiva