Sa cumpere unul dintre parintii dvs sau o ruda apropiata, si ulterior sa vi-l doneze.
Chiar si daca sunteti casatorita, bunurile dobandite prin donatie sunt bunuri proprii.
Nu v-as sfatui sa cumparati pana nu se finalizeaza divortul. La Cartea Funciara imobilul va fi intabulat ca bun comun, iar pana ajungeti dvs sa dovediti separarea in fapt si incetarea regimului matrimonial la data depunerii cererii de divort, o sa treaca muuulllt timp.
nu e o idee buna.
daca va convine sa va asumati vina pt divort ( ceea ce ar deschide calea doamnei si pt a cere ceva despagubiri plus cheltuieli de judecata), cereti divortul pt motivul despartirii in fapt.
daca nu, va puteti intemeia cererea pe acest punct b) ( art 373) atunci când, din cauza unor motive temeinice, raporturile dintre soţi sunt grav vătămate şi continuarea căsătoriei nu mai este posibilă;
elegant ar fi prin acord, ca sa nu va expuneti motivele in instanta, oare de ce nu vrea asa ?
exista sansa ca dvs cerand divortul pt despartirea in fapt , dansa sa fie de acord cu cererea dvs si atunci, nu se mai mentioneaza culpa vreunei parti, va fi unul prin acord.
in ce priveste partajul, regimul matrimonial inceteaza la introducerii cererii de divort sau chiar la data despartirii in fapt
Art. 385: Încetarea regimului matrimonial
(1) În cazul divorţului, regimul matrimonial încetează între soţi la data introducerii cererii de divorţ.
(2) Cu toate acestea, oricare dintre soţi sau amândoi, împreună, în cazul divorţului prin acordul lor, pot cere instanţei de divorţ să constate că regimul matrimonial a încetat de la data separaţiei în fapt.
(3) Prevederile acestui articol se aplică în mod corespunzător şi în cazul divorţului prevăzut la art. 375.
asa ca bunurile cumparate acum sau dupa ce introduceti cererea, nu sunt in pericol de a fi impartite.
insa, daca nu reusiti intabularea in nume propriu, veti trece prin instanta si cu ele ( veti cere sa se constate ca sunt bunuri proprii), pe langa apartamentul, bun comun.