avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 388 soluții astăzi
Forum Activitate Stefi.iuh

Activitate Stefi.iuh

Multumesc pentru amabilitate.
Dar , nu e vorba de verificari. Ci de incercarea de a rezolva problemele tatalui, cauzate de fratele meu.
Cat despre asumarea ingrijiri... tocmai asta a facut sora mea. Doar ca fratele meu nu mai primeste pe nimeni in casa si ii bea toata pensia tatalui. Aici e problema.
Mentionez ca apartamentul unde lociesc ei doi , e al tatalui meu.
Buna ziua.
Ma confrunt cu o situatie mai deosebita. Suntem 4 frati. Mama noastra a decedat in urma cu 7 ani.
Tata , are 76 de ani ,sufera de diabet , dependent de insulina , dementa si este imobilizat la pat.
Pana de curand , cu tata locuia fratele meu inpreuna cu sotia si fiul lor. Fratele meu are probleme mari cu akcoolul si evident , nu munceste.
De cateva saptamani , sotia lui la parasit. A luat copilul si a plecat la mama lui.
De atunci , sora noastra mai mare mergea la tata sa ii faca de mancare , curatenie. tratament etc. De cateva zile, fratele nostru nu o mai primeste in casa din cauza reprosurilor ca bea toata pensia tatei.
Recent am aflat si faptul ca tata are poprire de pensie. O executare silita pentru un credit online facut , de fapt de fratele nostru.
Acum tata locuieste doar cu fratele nostru. El spune ca se descurca si nu are nevoie de ajutor. Ca o sa ii cumpere tatei , meniul zilei....
Dar cum ?! El nu munceste , bea , bea si ce mai ramane din pensia tatei dupa poprire. Nu are grija de tata , il schimba si spala foarte superficial. Nu ii da suficienta apa sa bea pe motiv ca face prea des in pampers , si " de unde atatia bani ?"
Refuza categoric sa ne dea cardul de pensie al tatei. Sa nu ii mai poata bea pensia si sa ii cumparam noi ce are nevoie.
Refuza sa ne dea CI a tatei, sa putem verifica la ANAF si judecatorie ce pribleme si datorii ia cauzat tatei.
Va rugam frumos sa ne indrumati.
Ce putem face pentru a remedia situatia ? Multumim mult.
Sursa banilor este un credit la banca, accesat de mine. Tot dupa inregistrarea cereri de divort si separatia in fapt.
Daca imobilul se intabuleaza in nume propriu , in baza dovezii de inregistrare a cererii de divort ce atesta incheierea regimului matrimonial , situatia ramane identica ?
Buna ziua. Va rog frumos,nu am gasit un raspuns concret la intrebarea. Ce se intampla cu un bun imobil dobandit de unul din soti , chiar in timpul procesului de divort ? Cei doi soti fiind despartiti in fapt de peste doi ani. Se incadreaza la bunuri comune ? Mai face obiectul partajului ? Multumesc.
Pana aici am inteles. Zilele trecute am inaintat cererea de divort in instanta.
Mai am doar o nelamurire. Se tot vorbeste mai sus de intabulare....
Dar daca nu intabulez nici terenul si nici casa pana la finalizarea constructiei ? O sa dureze cel putin un an si pana atunci , probabil sunt divortat.....

raluk0207 a scris:

Sa cumpere unul dintre parintii dvs sau o ruda apropiata, si ulterior sa vi-l doneze.
Chiar si daca sunteti casatorita, bunurile dobandite prin donatie sunt bunuri proprii.
Nu v-as sfatui sa cumparati pana nu se finalizeaza divortul. La Cartea Funciara imobilul va fi intabulat ca bun comun, iar pana ajungeti dvs sa dovediti separarea in fapt si incetarea regimului matrimonial la data depunerii cererii de divort, o sa treaca muuulllt timp.


Puteti sa fiti putin mai explicita ? Va rog frumos. Multumesc.

gi-jane2 a scris:

nu e o idee buna.

Cred ca incep sa inteleg . Totusi , mai am o idee. Va rog sa imi spuneti daca este viabila.
Ma gandesc sa infiintez un srl si toate achizitiile sa la fac pe aceasta firma. Dupa ce se finalizeaza divortul , radiez firma si le trec pe mine. Ar fi ok ?
Multumesc foarte mult. Cred ca un astfel de raspuns asteptam.
Sa inteleg exact , daca azi inaintez cererea de divort in instanta , iar maine achizitionez terenul si il tot intabulez , ea nu se mai poate atinge de el. Corect ?

gi-jane2 a scris:

daca va convine sa va asumati vina pt divort ( ceea ce ar deschide calea doamnei si pt a cere ceva despagubiri plus cheltuieli de judecata), cereti divortul pt motivul despartirii in fapt.
daca nu, va puteti intemeia cererea pe acest punct b) ( art 373) atunci când, din cauza unor motive temeinice, raporturile dintre soţi sunt grav vătămate şi continuarea căsătoriei nu mai este posibilă;
elegant ar fi prin acord, ca sa nu va expuneti motivele in instanta, oare de ce nu vrea asa ?
exista sansa ca dvs cerand divortul pt despartirea in fapt , dansa sa fie de acord cu cererea dvs si atunci, nu se mai mentioneaza culpa vreunei parti, va fi unul prin acord.

in ce priveste partajul, regimul matrimonial inceteaza la introducerii cererii de divort sau chiar la data despartirii in fapt
Art. 385: Încetarea regimului matrimonial

(1) În cazul divorţului, regimul matrimonial încetează între soţi la data introducerii cererii de divorţ.
(2) Cu toate acestea, oricare dintre soţi sau amândoi, împreună, în cazul divorţului prin acordul lor, pot cere instanţei de divorţ să constate că regimul matrimonial a încetat de la data separaţiei în fapt.
(3) Prevederile acestui articol se aplică în mod corespunzător şi în cazul divorţului prevăzut la art. 375.

asa ca bunurile cumparate acum sau dupa ce introduceti cererea, nu sunt in pericol de a fi impartite.
insa, daca nu reusiti intabularea in nume propriu, veti trece prin instanta si cu ele ( veti cere sa se constate ca sunt bunuri proprii), pe langa apartamentul, bun comun.


Am inteles. Multumesc foarte frumos.
Seara placuta.
Multumesc doamna Neagu.
Am incercat sa o conving si cu separatia de bunuri , degeaba. Nu vrea sa mearga la notar si nu semneaza nimic. Nu stiu cum sa fac....