Buna ziua.
Ma confrunt cu o situatie mai deosebita. Suntem 4 frati. Mama noastra a decedat in urma cu 7 ani.
Tata , are 76 de ani ,sufera de diabet , dependent de insulina , dementa si este imobilizat la pat.
Pana de curand , cu tata locuia fratele meu inpreuna cu sotia si fiul lor. Fratele meu are probleme mari cu akcoolul si evident , nu munceste.
De cateva saptamani , sotia lui la parasit. A luat copilul si a plecat la mama lui.
De atunci , sora noastra mai mare mergea la tata sa ii faca de mancare , curatenie. tratament etc. De cateva zile, fratele nostru nu o mai primeste in casa din cauza reprosurilor ca bea toata pensia tatei.
Recent am aflat si faptul ca tata are poprire de pensie. O executare silita pentru un credit online facut , de fapt de fratele nostru.
Acum tata locuieste doar cu fratele nostru. El spune ca se descurca si nu are nevoie de ajutor. Ca o sa ii cumpere tatei , meniul zilei....
Dar cum ?! El nu munceste , bea , bea si ce mai ramane din pensia tatei dupa poprire. Nu are grija de tata , il schimba si spala foarte superficial. Nu ii da suficienta apa sa bea pe motiv ca face prea des in pampers , si " de unde atatia bani ?"
Refuza categoric sa ne dea cardul de pensie al tatei. Sa nu ii mai poata bea pensia si sa ii cumparam noi ce are nevoie.
Refuza sa ne dea CI a tatei, sa putem verifica la ANAF si judecatorie ce pribleme si datorii ia cauzat tatei.
Va rugam frumos sa ne indrumati.
Ce putem face pentru a remedia situatia ? Multumim mult.
Nu aveți nici o calitate sa verificați problemele tatălui la ANAF și judecătorie chiar dacă ați avea C.I.Daca exista proces deschis puteți verifica pe portal just.ro introducând numele tatălui la judecătoria de domiciliu.,(dar doar atat)Ar trebui ca cineva sa își asume îngrijirea tatălui fie prin internarea la un cămin de vârstnici fie prin solicitarea instanta a unor masuri de ocrotire(fosta punere sub interdictie)
Nu aveți nici o calitate sa verificați problemele tatălui la ANAF și judecătorie chiar dacă ați avea C.I.Daca exista proces deschis puteți verifica pe portal just.ro introducând numele tatălui la judecătoria de domiciliu.,(dar doar atat)Ar trebui ca cineva sa își asume îngrijirea tatălui fie prin internarea la un cămin de vârstnici fie prin solicitarea in instanta a unor masuri de ocrotire(fosta punere sub interdictie)
Multumesc pentru amabilitate.
Dar , nu e vorba de verificari. Ci de incercarea de a rezolva problemele tatalui, cauzate de fratele meu.
Cat despre asumarea ingrijiri... tocmai asta a facut sora mea. Doar ca fratele meu nu mai primeste pe nimeni in casa si ii bea toata pensia tatalui. Aici e problema.
Mentionez ca apartamentul unde lociesc ei doi , e al tatalui meu.
Dacă locuiți într un orășel de provincie,sat ,comuna unde toată lumea se cunoaște poate obțineți ceva informații într un oraș.nu se poate fără o procura sa va prezentati in numele cuiva si sa cereti informatii etc.V am explicat ce variante aveți referitor la verificarea unor litigii ..Succes.