Georgescu_C a scris:
Celorlalti frati le surade ideea de a inchiria imobilul si sa plateasca institutionalizarea sau caminul din pensia surorii interzise + chiria din imobil.
Georgescu_C a scris:
Eu din ce inteleg de la ei, este ca acum ca tata nu mai poate sa aibe grija de ea, si ca ei (fratii) doresc ca tata sa se dea el la o parte, insa nu cred ca e corect, avand in vedere ca tata a investit in medicamente, haine, curatenie zilnica etc.
Georgescu_C a scris:
sora-tutore si fratii l-au "avertizat" ca nu are dreptul cat traieste sora-interzisa sa locuiasca cu ea acasa sau sa puna vreo angajata sa locuiasca cu ea, deci acum vine zilnic cineva sa faca curat sa spele sa faca mancare si costurile sunt pe masura.
Daca pun cap la cap aceste sustineri, nu prea reusesc sa ajung la lungimea unei concluzii. Sau ajung la concluzia ca fratii sunt preocupati mai degraba de "sanatatea lor" decat de aceea a bolnavei de Alzheimer.
Intre ingrijirea interzisei la locuinta ei sau intr-o institutie, alegerea lor pare a fi: oricare ...dar numai daca le iese şi lor una de-un leu din afacerea aceasta. :foottap:
Ce viseaza ei prin "dat la o parte" ar insemna o rezoluţiune. Dar e neapărat judiciară in această materie. (nu e conventionala, din motive care devin lesne de înţeles dintr-o speţa ca aceasta). Or, mă tem că ar trebui sa fie şi instanta atinsa de ceva Alzheimer ...ca sa nu înţeleagă ea multe din cuvinte puţine... (conteaza şi "povestititorul"/avocatul, daca stie sa scoata in evidenta umbrele din vreo trei fraze precum cele de mai sus).
Daca situaţia reclama prezenta permanenta, atunci tatal dvs. ar trebui sa faca ce stie el mai bine (sa ramana in locuinta, sa ramana femeia pe care o plateste etc)... De fapt, ar trebui sa luati legatura cu un avocat fiindca soluţiile depind de amanunte. În plus, un raspuns pe un forum va poate indica o directie, dar nu ... exact poteca de urmat. Fiindca asta ar insemna sa ne invatam si adversarii de maine ce sa faca impotriva noastra...