Tata mi-a donat un apartament, păstrându-și uzufructul viager. Acum are Alzheimer, e într-un cămin, și aș vrea să vând imobilul, ce opțiuni de anulare a uzufructului am?
Apartament donat mie de catre parinte (singurul ramas in viata), care are clauza de uzufruct.
Azi parintele este intr-un camin, bolnav de Alzheiher's, nu mai putea fi ingrijit acasa sub nici-o forma. Acum apartamentul este gol, eu locuiesc in strainatate si nu vreau sa-l inchiriez stiind problemele pe care ridica aceasta solutie. Intre timp trebuie platita intretinerea, impozitul si stau cu frica ca se pot produce inundatii.
As vrea sa il vand, ce optiuni am de a anula uzufructul va rog?
Multumesc
Doar cu uzufruct il puteti vinde.Adica ce drept aveti dvs. va avea si dobanditorul
Ar fi bine sa apelati la avocat chiar daca o sa va coste ca sa rezolvati ceea ce se poate rezolva in functie de situatia concreta.Avocatul va trebui sa analizeze actele si alte aspecte.
Practic mergeti in paguba in prezent.
Singurul care poate renunta sau care poate dispune de dreptul de uzufruct este titularul sau, titular care la acest moment nu mai este capabil a exprima insa un consimtamant valabi din pacate.
Din punct de vedere juridic, ori puneti bolnavul sub interdictie si tutorele numit de instanta va face acte in beneficiul sau, fie vindeti imobilul avand constituit dreptul de uzufruct dar in aceasta situatie se pierde din valoarea bunului.
Nu exista sanse la vanzare fara uzufruct.
Nu se va putea renunta de tutore la nuda proprietate fiind implicate si autoritatile.
In functie de contract se mai poate trezi si ca pierde proprietatea.
Trebuie neaparat analizat si contractul.
In donatie se mentioneaza ca cel care a donat retine uzufructul. Inteleg ca e prin lege, chiar si la contracr vanzare-cumparare intre parinte si copil, nimeni nu a cerut uzufruct in mod expres
Donatie
danut.cheptanaru
detin un apartament si o casa si as vrea sa fac cumva sa io dau pe numele unei nepoate de 2 ani dar as mai vrea daca ar fi posibil sa pot mentiona sa stea in ... (vezi toată discuția)