avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

donatie

detin un apartament si o casa si as vrea sa fac cumva sa io dau pe numele unei nepoate de 2 ani dar as mai vrea daca ar fi posibil sa pot mentiona sa stea in apartament si parintii ei adica feciorul cu nora mea dar ei sa nu fie proprietari sau asa ceva daca e posibil .ce sfaturi imi puteti da?ce act ar trebui facut?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 08:03, 23 Ianuarie 2016
Contract de donatie nuda proprietate nepoatei si uzufructul viager feciorului si norei.
Pt. donatie catre un minor veti avea nevoie de numire de curator pentru minor, de la autoritatea tutelara, pt. ca sa accepte donatia in numele minorei.
Puteti sa faceti un contract de donatie pentru nepoata,dar potrivit art.815 alin.1 C.civ., ,,Donatiile facute unor minorii .... se accepta de tutore sau de parinte."Astfel daca parintele accepta o donatie pentru copilul sau ,atunci tot parintele este dator sa administreze acel bun pana cand copilul devine major si astfel devine opersoana capabila de a primi donatia.
Contractul de donatie se incheie la notar in forma autentica,pentru a produce efecte.
O seara buna.
manuelabernat a scris:

Contract de donatie nuda proprietate nepoatei si uzufructul viager feciorului si norei.
Pt. donatie catre un minor veti avea nevoie de numire de curator pentru minor, de la autoritatea tutelara, pt. ca sa accepte donatia in numele minorei.



=D>=D>=D>
Exact acelasi punct de vedere am si eu!
Donatie pentru minor si uzufruct viager pentru parintii minorului.
Buna va multumesc pentru raspunsuri .Dar acum stie cineva care ar fi costurile unei donatii de proprietate pentru minor si uzul fructul viager pentru fiu si nora?Multumesc
sunteti hotarat ? :D
la notar aflati costurile pt ca ele se calculeaza la valoarea casei. Nu platiti impozit. Mergeti deci la notar cu actul casei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună seara, mama mea a vândut casa nepoatei sale după fiica ... Marin Despinoiu Marin Despinoiu Bună seara , mama mea a vîndut casa nepoatei sale după fiica sa , uzufruct viager , dar nepoata fiind minora si reprezentând o soră mea mama minorei , ... (vezi toată discuția)
Cat la suta sanse ? gi-jane2 gi-jane2 O femeie in varsta 77 ani (atunci), locuia cu fiul, nora si cei 2 copii ai acestora intr-un apartament cu 3 camere. Fiul, un alcoolic la vremea aia, e ... (vezi toată discuția)
Interpretarea termenilor unui contract ContSters57364 ContSters57364 Buna ziua, va rog ajutati-ma in interpretarea a doua fraze dintr-un contract facut de unchiul meu. Dupa traducerea termenilor cu ajutorul dictionarului, ... (vezi toată discuția)