avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare apartament donat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare apartament donat

Buna ziua,
Ma aflu in urmatoarea situatie:
Am un apartament donat de parintii mei. La donatie si-au pastrat drept de uzufruct pentru apartament. Intre timp am hotarit impreuna cu ei sa il vindem.
Pentru ca la vanzare sa nu am probleme in cazul in care cumparatorul vrea sa cumprere cu credit ipotecar ce solutii am ?

Mentionez ca nu mai am frati sau surori.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ccflor , utilizator 16:29, 8 Septembrie 2008
Pentru ca potentialii cumparatori sa nu aiba retineri in achizitionarea apartamentului dvs, este mai bine ca parintii sa renunte la uzufruct in favoarea dvs - astfel extrasul de carte funciara va aparea liber de sarcini, cu dvs detinand dreptul de proprietate deplin asupra imobilului.
Vanzarea se poate face si in situatia actuala, cu semnatura dvs pentru nuda proprietate si a parintilor pentru uzufruct.
Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act vanz-cump. unde mama sa fie nud proprietar, iar eu sa fiu uzufructuar viager marian00 marian00 Mama doreste sa-mi cumpere un apartament, dar vrea sa se asigure ca nu cumva sa il vand fara acordul ei. Nelamurirea este daca poate sa cumpere apartamentul de ... (vezi toată discuția)
Buna seara! am si eu o intrebare, detin prin contract de vanzare ... Cosmin9095 Cosmin9095 Buna seara! Am si eu o intrebare, detin prin contract de vanzare cumparare,nuda proprietate a unui apartament iar parintii mei detin fructul viager! Daca ... (vezi toată discuția)
Vanzare masa succesorala? Al3xx3 Al3xx3 Buna ziua.As vrea sa va prezint o situatie cu care ma confrunt...in urma cu 5 ani am cumparat de la mama o garsoniera,ea detinand 2 identice.Am facut un ... (vezi toată discuția)