avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 855 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... nerespectarea indatoririlor ce revin tutorelui
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

nerespectarea indatoririlor ce revin tutorelui

Buna ziua soacra mea a fost diagnosticata cu alzheimer este internata intr-un camin de batrini unde este ingrijita foarte bine. Are tutore pe o sora de a dinsei care este bolnava si nu isi mai poate indeplini prea bine sarcinile trimitind o alta persoana sa le rezolve.Soacra are nevoie de pampers si nu vrea sa dea bani pentru achizitionare desi bani exista.Trebuie reanoit contractul cu acea institutie
care o grijeste si refuza sa semneze contractul. Ce putem face in aceasta situatie?Fiul poate fi tutorele mamei sale?

Daca tutorele nu-si mai poate indeplini obligatiile poate fi inlocuit la cerere cu o alta persoana.Puteti fi tutorele mamei. Vaa dresati autoritatii tutelare de pe langa primaria de domiciliu a bolnavului. apoi la instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract intretinere cu clauza de uzufruct viager in favoarea unui interzis. Georgescu_C Georgescu_C Buna ziua, Am o situate, as spune, exceptional de delicata si incurcata. Tatal meu are 2 frati si 2 surori, el fiind cel mai tanar. In urma cu 2 ani sora ... (vezi toată discuția)
Bolnav alzheimer mihaela495 mihaela495 Buna ziua, As dori ceva sfaturi/informatii daca se poate. O persoana cu o varsta inaintata este diagnosticata cu boala Alzheimer, are si certificat de ... (vezi toată discuția)
Contractul de munca de asistent personal pentru un bolnav de schizofrenie Euroinvest Euroinvest As dori sa stiu daca mai pot obtine contract de munca ca si insotitor pentru sora mea care este bolnava cronic de schizofrenie,in conditiile in care am ... (vezi toată discuția)