avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Activitate Delia1585

Activitate Delia1585

Nu a zis nimeni ca o tine împotriva voinței însă nu poate sa decidă de unul singur cât rămâne la el din moment ce exista o sentința și ar trebui sa fie o decizie stabilita în comun.

Eu însă vreau sa știu legal cum il pot face sa respecte sentința nu sa dezbat altceva.

gi-jane2 a scris:

o aduce după poftele lui și mereu depășind aceasta perioada

ce inseamna asta mai exact ?
copilul e destul de mar,e o tine impotriva vointei ei ?
daca se simte bine poate nu ar trebui sa tineti de data

Bună ziua,

Am o sentința definitiva eliberata in Italia in care s-a stabilit ca fiica mea în vârstă de 14 ani trebuie sa petreacă 40 zile cu tatăl in timpul verii. Tatăl și anul acesta cât și anii trecuți o aduce după poftele lui și mereu depășind aceasta perioada și fără a se consulta cu mine și fără acordul meu. Ce pot face sa îl oblig de a respecta sentința și de a îmi primi copilul când trebuie?
Mulțumesc.
Mulțumesc frumos
Mulțumesc frumos

Petre MATEI a scris:

In primul rand va va trebui certificatul elberat de instanta din Italia conform Regulamentului European. Va puteti adresa unui executor din Romania, dar trebuie sa aiba venituri in Romania. cel mai bine este sa va adresati unui executor din Italia. Cheltuielile de executare sunt suportate initial de creditor si apoi se recupereaza de la debitor.

Mulțumesc frumos. Trebuie sa ma adresez unui executor judecătoresc din România chiar dacă decizia a fost emisa de un tribunal din Italia? Cheltuielile executorului vor fi achitate de mine?

Aici nu e vorba de ceea ce e corect ci doar ce stabilește legea din moment ce s-a precizat ca pensia alimentara se plătește lunar. Mulțumesc oricum
In ceea ce privește pensia alimentara, într-adevăr sunt de acord ca trebuie sa se reduca. Pe mine ma interesează cum îmi pot recupera banii ce el nu i-a plătit.

Am o decizie definitiva eliberata acum 10 ani în Italia în urma căreia, tatăl trebuia sa plătească o anume pensie alimentara lunara fetiței. Tatal a plătit pensia alimentara lunar cu excepția lunii petrecute de fetita la el în Italia. El acum cere în România (aici avand fetita domiciliul) reducerea pensiei alimentare pe motiv ca mai are alți 3 copii. Eu pot cere în România plata tuturor lunilor neplătite de el?
Am obținut o hotărâre judecătorească conform căreia tatăl copilului trebuie sa plătească o pensie alimentara lunara echivalenta a 1/6 din venitul său lunar net. Tatal fiind cetățean străin și care lucrează și trăiește în Italia, îmi trimite din momentul hotărârii o suma lunara de bani însă refuza sa îmi trimită declarația de venit astfel încât sa constat care este exact suma de ar trebui sa o trimită deși i-am cerut-o de nenumărate ori. Cum pot obține sau sa îl fac sa trimită declaratia de venit? Mulțumesc
Am cerut cheltuielile și mi s-a acordat
:1/4 din suma ceruta, 1500 lei din 3600 lei pt testul ADN desi eu l-am achitat în totalitate, onorariul avocatului. Însă tre sa achit o suma pt onorariul avocatului lui care depășește suma ceruta de mine în condițiile în care el a câștigat doar asupra custodiei.

Liliana Gradinaru a scris:

Nu inteleg de ce nu aveti cheltuieli de judecata. Aveti in vedere si ca puteti cere jumatate din cheltuielile dovedite cu sarcina si nasterea, v-a spus cineva si mai sus.
Sanse pentru autoritate exclusiva nu vad, nu vad motivele.

Am cerut cheltuielile și mi s-a acordat
:1/4 din suma ceruta, 1500 lei din 3600 lei pt testul ADN desi eu l-am achitat în totalitate, onorariul avocatului. Însă tre sa achit o suma pt onorariul avocatului lui care depășește suma ceruta de mine în condițiile în care el a câștigat doar asupra custodiei.

Liliana Gradinaru a scris:

Nu inteleg de ce nu aveti cheltuieli de judecata. Aveti in vedere si ca puteti cere jumatate din cheltuielile dovedite cu sarcina si nasterea, v-a spus cineva si mai sus.
Sanse pentru autoritate exclusiva nu vad, nu vad motivele.