avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1010 soluții astăzi
Forum Activitate hor

Activitate hor

1. nu semnati nici un angajamen de plata
2. luati legatura cu pretinsa firma creditoare in vederea lamurii existentei debitului
3. eventual, puteti face si o plangere penala pt savarsirea infractiunii de inselaciune, sau mai bine zis o tentativa.

Angajament de plata nu semnez,la politie exista un dosar de urmarire penala deschis si am luat legatura cu societatea de creditare.Problema este ca aceste IFN uri nu au tinut cont de sesizarile mele si isi vad de treaba,adica mi-au trimis somatie,iar din cate am inteles,conf. Legii 58/1998 contractele de creditare constituie titlu executoriu,adica pot sa ceara poprire pe salariu fara sa mai ajunga in instanta.Este adevarat?
Buna seara.
Am citit intreg topicul si sper sa primesc si eu cateva sfaturi de la domnii sau doamnele avocat de pe forum.

Problema mea este urmatoarea:
Incepand cu luna mai 2008 am inceput sa primesc extrase de cont pe adresa mea de domiciliu de la la TBI Credit IFN SA (societate financiara nonbancara) prin care reiesea ca am de platit sumele aferente unui imprumut efectuat de pe un card de credit eliberat de ei.Nu am platit nimic pana acum pentru simplul motiv ca eu nu am solicitat niciodata un card de la ei si nu am avut nicio legatura cu ei.Nici macar nu auzisem de societatea respectiva pana sa imi trimita extrase de cont.I-am sesizat telefonic si le-am cerut sa investigheze acest caz si am solicitat sa ma anunte cand ajung la o concluzie.Bineinteles ca nu au facut acest lucru insa de curand am primit un plic de la EOS KSI care continea o notificare de plata.
Mi-ar fi de mare folos pareri de la persoane avizate ce ar fi de facut in aceasta situatie.Mentionez ca problema mea e mai complexa in sensul ca am mai primit extrase de cont de la inca 2 ifn-uri eu neavand niciodata contact cu ei,dar ele nu fac subiectul topicului, banuiesc,pentru ca nu au ajuns (inca) la EOS KSI.