avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 656 soluții astăzi
Forum Activitate guest89

Activitate guest89

Discuție Succesiune
Buna ziua,

As dori sa imi oferiti mai multe informatii cu privire la un proces de succesiune.

Tatal meu a decedat in urma cu 8 ani, iar acum 2 ani a decedat si bunica mea. De pe urma bunicii au ramas bunicul, 3 fii ai sai, iar din partea tatalui meu decedat am ramas eu si cu fratele meu.

Unchiul meu, respectiv fratele tatalui meu, m-a dat in judecata sustinand ca nu am acceptat succesiunea. Nu stiu care sunt pasii intr-un astfel de proces si ce articole ar trebui sa invoc pt a ne fi recunoscute drepturile intr-un proces de succesiune in conditiile in care eu si fratele meu suntem reprezentantii tatalui nostru (fiul defunctei).

Am primit o citatie in care mi se solicita sa depun intampinarea cel tarziu cu 5 zile inainte de termen. Este in regula daca formulez intampinarea si cererea reconventionala in aceeasi cerere? Nu stiu daca cererea pe care reclamantul (unchiul meu, respectiv fiul defunctei) a depus-o la dosar reprezinta doar intampinarea sau si cererea precizatoare. Va rog mult sa ma ajutati si daca cunoasteti sa-mi spuneti in ce conditii as puteabeneficia de un avocat din oficiu.

Va multumesc.