Am vorbit cu avocatul si i-am prezentat toate actele. De fapt, eu trebuie doar sa fiu de acord cu suprafetele lor. Asa este procedura, ca eu sa fiu parat, insa nu se muta granitele, fiecare trecandu-si pe nume suprafata masurata. Oricum, nu au cum sa atace proprietatea mea.
Procesul este de durata dar, cu intelegerea partilor n-ar trebui sa tina prea mult.
Mutumesc pentru raspuns!
Bunica a platit o suma de bani cand a iesit din indiviziune, eu, la fel cand am cumparat, iar acum, cheltuielile mele de judecata cine le suporta?
Buna ziua,
Am un contract de vanzare-cumparare asupra unui imobil (casa si teren) care a apartinut bunicii mele.
Acest imobil se afla situat pe o suprafata care a apartinut unor 3 frati, intre care unul era tatal bunicii mele. Ei nu au facut departajare in timpul vietii, impartind terenul la mica invoiala, bunicii mele revenindu-i jumatate din partea tatalui, cealalta jumatate plus partea intreaga a unuia dintre cei trei, revenindu-i fratelui acesteia. Mentionez ca ea a renuntat si la dreptul ei din casa parinteasca.
In 1994 bunica a iesit din indiviziune iar in 1999 mi-a transferat dreptul de proprietate prin vanzare-cumparare. Acum, succesorii celorlalti doi frati care au detinut terenul, doresc sa iasa din indiviziune, chemandu-ma in instanta ca parat si cerand rectificare de suprafata, inclusiv pe proprietatea mea, in conditiile in care la mine e totul clar, in acte.
Ce pozitie trebuie sa am in aceasta situatie?
Multumesc!