Buna ziua,
Am un contract de vanzare-cumparare asupra unui imobil (casa si teren) care a apartinut bunicii mele.
Acest imobil se afla situat pe o suprafata care a apartinut unor 3 frati, intre care unul era tatal bunicii mele. Ei nu au facut departajare in timpul vietii, impartind terenul la mica invoiala, bunicii mele revenindu-i jumatate din partea tatalui, cealalta jumatate plus partea intreaga a unuia dintre cei trei, revenindu-i fratelui acesteia. Mentionez ca ea a renuntat si la dreptul ei din casa parinteasca.
In 1994 bunica a iesit din indiviziune iar in 1999 mi-a transferat dreptul de proprietate prin vanzare-cumparare. Acum, succesorii celorlalti doi frati care au detinut terenul, doresc sa iasa din indiviziune, chemandu-ma in instanta ca parat si cerand rectificare de suprafata, inclusiv pe proprietatea mea, in conditiile in care la mine e totul clar, in acte.
Ce pozitie trebuie sa am in aceasta situatie?
Multumesc!
Mergeti cu toate actele la avocat daca vreti sa va lamuriti pentru proces.
Este un proces migălos bazat pe acte și nu pe vorbe fara acoperire juridica.
Mutumesc pentru raspuns!
Bunica a platit o suma de bani cand a iesit din indiviziune, eu, la fel cand am cumparat, iar acum, cheltuielile mele de judecata cine le suporta?
Am vorbit cu avocatul si i-am prezentat toate actele. De fapt, eu trebuie doar sa fiu de acord cu suprafetele lor. Asa este procedura, ca eu sa fiu parat, insa nu se muta granitele, fiecare trecandu-si pe nume suprafata masurata. Oricum, nu au cum sa atace proprietatea mea.
Procesul este de durata dar, cu intelegerea partilor n-ar trebui sa tina prea mult.