Buna seara!
Am si eu o intrebare la care , va rog respectuos ,sa-mi dati un raspuns:
Dinca Ion si Dinca Marin suntem frati.Am mostenit terenuri atat de la tatal nostru cat si de la bunicul nostru( de la bunic mostenim alaturi de un var primar).
Terenurile ni le-am impartit in fapt din anul 1991.
Aceste terenuri sunt prevazute in 2 Titluri de proprietate:
1.T.P. in care noi ,Dinca Ion si Dinca Marin suntem mostenitorii tatalui nostru Dinca Gheorghe;In anul 2007 am iesit din indiviziunea succesorala cu privire la aceste terenuri prevazute in T.P. de pe urma tatalui nostru.A fost incheiata o tranzactie ,iar fratele meu Dinca Ion a luat mai mult teren intrucat cele mai multe din suprafetele pe care le-a avut in posesie
se aflau pe acest T.P.
2.T.P. in care noi , fratii Dinca mostenim pe bunicul nostru alaturi de un var primar Barbu Aurel.
In acest moment, ne aflam in plin proces de partaj si dorim sa facem o tranzactie prin care varul nostru sa ia singur jumatate din suprafata prevazuta in acest T.P. iar noi, pe cealalta jumatate s-o luam impreuna.
Eu , Dinca Marin voi lua o suprafata mai mare decat Dinca Ion intrucat asa am posedat din 1991, asa cum si el a luat o suprafata mai mare din terenurile prevazute in celalalt T.P. de pe urma tatalui.Noi suntem de acord cu aceasta impartire, dar varul nostru Barbu Aurel spune ca nu e legala o asemenea impartire amiabila,intrucat trebuie sa impartim noi fratii in mod egal si pe urma , dupa tranzactie sa-mi dea mie Dinca Ion terenul pe care il posed.
Eu cred ca vor sa ma pacaleasca si pe urma sa nu-mi mai dea nimic.
Am vorbit si eu cu o domnisoara avocat si mi-a spus ca impartirea terenului o facem cum dorim noi, e invoiala noastra de care instanta ia act si ca nu e nevoie ca impartirea sa se faca in mod egal, asa cum zice Barbu Aurel(el e reclamant in proces si e reprezentat de o ruda cu studii juridice).
Va rog lamuriti-ma daca legea ne obliga sa impartim eu si fratele meu suprafata de teren in mod egal,daca noi suntem de acord sa iau eu mai mult si fratele mai putin(pentru ca si el a luat mai mult la primul titlu si eu mai putin), asfel incat dupa partajarea celor doua T.P. sa posedam suprafete egale.
Va multumesc anticipat!
Tranzactia va permite sa impartiti cum doriti averea. instanta va lua act de tranzactia intervenita si nu va pune intrebari de genul "de ce acceptati o suprafata mai mica", pentru ca e problema dumneavoastra. In plus, terenurile pot sa aiba valori de piata diferite.
Procedati cum ati fost sfatuit de avocat.